MEHMET AL-ÖZEL-HABER

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık A.G. Tarsus 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Tutuklu sanık avukatı ve müşteki avukatı duruşmada hazır bulundular.
Alanya'da bir firmada muhasebeci olarak çalışan M.G. bu firmanın faaliyetleri kapsamında sanık A.G.'ye portakal satıldığını, satış esnasında bedelin bir kısmını nakit olarak ödeneceği, diğer kısmını ise çek ile ödeneceği konusunda anlaştılar. Sanık A.G.’nin 44 bin 500 TL bedelli, 10/08/2017 keşide tarihli Devran Otomotiv adında bir firmaya keşide edilen, borçlusu A.H, ilk cirontası söz konusu firma, son cirontası kendisi olan çeki verdi. 
Muhasebeci M.G. çeki bankaya ibraz ettiğinde çekin sahte olduğu bildirildi. İstanbul Ticaret Odası yazı içeriğine göre Devran Otomotiv isminde bir işletmenin mevcut olmadığı, yine çekin İstanbul’dan çalındığı ve keşidecisi A.H, yerine imza atılmak suretiyle sahte olarak tanzim edildiği anlaşıldı. 
ÇELİŞKİLİ İFADELER 
Sanık A.G. soruşturma aşamasında çeki İzzet isminde birinden aldığını beyan ederken kovuşturma aşamasında ise Ö. Ç, isminde birinden aldığını söyledi. Sanığın bu şekilde aşamalarda çelişen beyanına itibar edilemeyeceği, bu haliyle sanığın sahte olduğunu bildiği çeki aralarındaki anlaşma uyarınca Alanya’daki firmaya vererek ‘nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarını işlediği sabit görüldü. 
“NEDEN ŞİKAYETÇİLER, ANLAMADIM”
Sanık A.G., karar duruşmasında “Ben bir şey almadım. Birçok sefer aradım. Kayıtlarda mevcuttur. Bir zararı da yoktur. Kendilerine H. K. adına olan çeki verdim, neden şikayetçi oluyor ki. O çekin karşılığı çıktı. Buna rağmen benim imzam olan çeki iade etmediler. Alaşehir'den birçok kez gelip gittik. Vermediler. Dolandırıcılık yapsam niye gelip gideyim. Niye birçok kez arayayım. Bana hiçbir şey vermediler. Bir zararları da yok neden şikayetçiler, anlamadım” dedi.
“Adaletinize güveniyorum, suçlamayı kabul etmiyorum” diyen sanık A.G.’yi Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçu yönünden 5 yıl, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 7 yıl hapis ve 89 bin TL para cezasıyla cezalandırdı.