Geçen yıl 9 Ekim tarihinde gece saatlerinde Kızlarpınarı Mahallesi'nde devriye görevi yapan emniyet ekipleri, şüpheli hareketler sergileyen Antalya plakalı lüks otomobili durdurdu. Polis araçta bulunan şüpheli M.K., A K., M. U. ve Veli C. (48) üst araması yaptı. Yapılan aramalarda Veli Ç.'nin üzerinden bir miktar metanfetamin, esrar, 2 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, diğer 3 şüphelide ise herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadı. Emniyetteki işlemlerinin M.K., A K., M. U. savcılık talimatıyla serbest kalırken, Veli Ç. ise sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
KARAR DURUŞMASI YAPILDI 
Tutuklu yargılanan Veli C., için Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmada karar çıktı. Sanık Veli C., Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinde SEGBİS aracılığı ile hazır edilirken duruşmaya sanığın avukatı ve tanık olarak Veli C. ile lüks otomobilde yakalanan A. K katıldı.
TANIK: ALIŞVERİŞ GÖRMEDİM
Duruşmada tanık A. K., sanığı daha önceden tanımadığını, dosyada tanık olarak dinlenen M. U’ı tanıdığını söyleyerek “Beraber Konaklı'ya gidecektik. Daha sonra Veli'yi yoldan aldık. Ben araçta arkada oturduğum için ön tarafta ne olduğunu dolasıyla herhangi bir alışveriş olduğunu da görmedim. M.U ile M.K uyuşturucu kullanıyormuş. Ancak Veli ile aralarındaki konuşmalardan bir bilgim yoktur”  dedi. 
“İÇTİĞİM İÇİN PİŞMANIM”
Tutuklu Sanık Veli C. ise “Ben uyuşturucu madde ticareti yapmadım. İçtiğim için de pişmanım. Bu haksız suçlamadan dolayı da aile düzenim bozuldu” diyerek beraatini istedi. 
Sanık Veli C.’nın suç tarihinde buluştuğu tanık M.K’nın uyuşturucu metamfetamini 200 TL karşılığında satmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti suçunu işlediği dosyada bulunan tanık beyanı, kriminal raporlar, telefon kayıtları ve diğer deliller ışığında cezalandırılmasına karar verildi. Veli C. uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 TL adli para cezası ile cezalandırıldı. 

MEHMET AL ÖZEL HABER