Gazipaşa’da 20 Temmuz 2017'de Alanya Adliyesi'nden emekli olan zabıt kâtibini öldüren zanlı Ferhat Ç’nin yargılandığı Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugün 12'nci duruşması yapılacak.  Cinayeti itiraf eden Ferhat C., ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada tutuklu bulunduğu Tarsus Cezaevinden SEGBİS bağlantısı ile hazır bulunacak.     
OLAYIN GEÇMİŞİ 
20 Temmuz 2017 tarihinde Gazipaşa’nın Hasdere Mahallesi’ndeki dere kenarında Ferhat Ç., zabıt katibi Çetin Okatan’ı  göğsünden tek kurşunla vurarak öldürdü. Cinayeti soruşturan jandarma ekipleri, Çetin Okutan’ın en son 4 Temmuz 2017 tarihinde Alanya’dan alacağını almak için daha önceden borç verdiği Gazipaşa’da kalan Ferhat Ç.’nin yanına geldiğini tespit etti. 
Gelişmelerin ardından güvenlik güçleri Ferhat Ç.’yi aramaya başladı. Ferhat Ç., cinayetten 1 yıl sonra 31 Ağustos 2018 tarihinde Muratpaşa’da kaldığı otele düzenlenen baskınla yakalandı. Yapılan incelemede Ferhat Ç.’nin dolandırıcılık, hakaret, sahte kredi kartı üretme ve satma, basit yaralama gibi 20 ayrı suçtan da arandığı, 2014 yılında cezaevinden firar ettiği ve hakkında 18 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğunu belirledi. MEHMET AL – ÖZEL HABER