18 Eylül 2020 tarihinde saat 23.00 sıralarında Konaklı Mahallesi'nde meydana gelen olayda aralarında tartışma çıkan Fatih S. (33) elindeki av tüfeğiyle Hasan Y.’ın (42) üzerine doğru ateş açtı. Saçmaların hedefi olan ve göğüs bölgesinden ağır yaralanan Hasan Y. kanlar içinde yere yığıldı. O sıralarda olay yerine gelerek kardeşinin yaralandığı gören Ahmet Y. da (30) otomobilinden aldığı tabancayla Fatih S.'yi her iki bacağından yaraladı. 
Ahmet Y.'nin iş ortağı olduğu öğrenilen Rıdvan S. de (30) silahla yaralanan Fatih S.'yi sopa ile başına vurarak darp etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye götürdü. Tedaviye alınan Hasan Y. doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Fatih S. ise yaralı olarak kurtuldu. 
İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Rıdvan S. ve Ahmet Y.’yi gözaltına aldı. Rıdvan S. adli kontrol şartıyla serbest kalırken cezaevine gönderilen Ahmet Y. de 6 Kasım günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hasan Y.’ı öldüren ve olayda yaralanan Fatih S. ise tedavisinin ardından 8 Ekim günü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
İLK DURUŞMA GERÇEKLEŞTİ
Hasan Y.’ın öldüğü davanın duruşması Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya maktul Hasan Y.'ın eşi, yakınları, avukatı ve tanıklar katılırken Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu sanık Fatih S.’in SEGBİS vasıtasıyla ifadesi alındı.
 “DÜKKÂNA POMPALI İLE GELDİ”
Abisi öldürülen Ahmet Y. karakoldaki ifadesinde, karakol önünde başlayan tartışmanın ardından Fatih S.’nin dükkâna gelerek pompalı tüfekte ateş ettiği, açılan ateş sonrası abisi Hasan Y.’ın göğsünden vurulduğu, Fatih S.’nin silahı kendisine doğrultup tetiğe bastığı ancak silahın tutukluk yaptığı ve bu esnada kendisinin dükkânda bulunan tabanca ile Fatih S.’yi bacağından vurarak abisinin yaralarına tampon yaptığını söyledi. 
“TETİĞE BEN BASMADIM”
Fatih S. ise ifadesinde şunları söyledi: “Rıdvan ile Ahmet alkol alıyorlardı. Bana da ikram ettiler. Daha sonra Ahmet bana ‘Burada durma oğlum, git buradan’ dedi. ‘Bana oğlum diye hitap etme’ deyip olay çıkmasın diye arabama yöneldim. İkisi de yanıma gelerek ‘Sen bize gider mi yapıyorsun a..k…çocuğu’ diyerek boğazıma yumruk attılar. Olaydan sonra gidip kendimi toparladım ve konuşmak için dükkânlarına gittim. Rıdvan, Ahmet, Hasan ve bir kişi oturuyorlardı. Bana insan içinde küfür edip darp ettikleri için gururuma yediremedim ve konuşmak istedim. Beni görünce tanımadığım kişiler içeri girdi. Kalabalık olunca arabadaki tüfeğimi alıp yanlarına gittim. Ahmet’i çağırdım, bana ‘Sen kimsin de senle konuşacağım a…a…s… çocuğu’ dedi. Bunun üzerine tüfekle bir el ateş ettim. Havaya sıktığımı düşünüyorum. Bunun üzerine Hasan bana ‘tüfeği bırak’ dedi. 2-3 kişi bana saldırdı. Bu esnada Hasan tüfeğin dipçik kısmı ile bana vurdu ve tüfek patladı. Hasan vuruldu. Tüfek benim elimde değildi, tetiğe ben basmadım. Hasan’a yardımcı olmaya çalışırken Ahmet tabanca ile gelerek ayağıma doğru 7-8 kez ateş etti. Vurulup yere düşünce Rıdvan demir çubukla kafama birkaç kere vurdu.” 
“KİMİN KİME ATEŞ ETTİĞİNİ GÖRMEDİM”
Rıdvan S. ifadesinde Ahmet Y. ile Fatih S’in tartışmalarının karakol önünde başladığını, karakol önünde ‘S…git. Seni bitireceğim, teke tek seni bitiririm’ dediğini ve daha sonra kendisinin Ahmet’i alarak dükkâna gittiğini söyledi. Fatih S.’nin aradığı Ahmet Y.’nin tekrar karakol önüne gittiği ve orada Fatih S.’nin akrabaları ile sözlü tartışma yaşandığını ancak yine Ahmet Y.’yi alarak dükkâna getirdiğini söyledi. 
Geç saatlerde Hasan ile Ahmet’in dükkanın önünde oturduğu esnada silah sesi duyduğunu söyleyen Rıdvan S. dışarı çıktığında Hasan ile Fatih’in dip dibe yerde yattıklarını gördüğünü aktardı. Rıdvan S. “Ben olay esnasında kimin kime ateş ettiğini, kimin kimi vurduğunu görmedim. Fatih S. aşırı alkollüydü. Ben tartışmaya ya da kavgaya karışmadım” dedi. 
GÖRDÜ TANIKLARI KONUŞTU
Olayın gördü tanıkları verdikleri ifadede “…Fatih ile Hasan’ın arbedede öldüğünü gördüm. Fatih ve Hasan tüfekten tutmuş çekiştiriyorlardı. Bu esnada Fatih tetiğe bastı. Hasan göğsünden vurulup yere düştü..” dediler. 
3 ŞAHSA CEZALANDIRMA TALEBİ 
İfadeleri, tanıkların anlatımını, adli tıp raporlarını, muayene raporlarını, CD çözüm tutanaklarını inceleyen mahkeme heyeti, Fatih S.’nin Hasan Y.’a öldürme kastı ile ateş ettiğine, Ahmet Y.’nin ise Fatih S’ye yaralama kastı ile ateş ettiğine, Rıdvan S’nin Fatih S.’yi demir çubukla yaraladığına hükmederek ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti. 
 Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti diğer tanıkları dinledikten sonra eksiklerinin tamamlanması için duruşmayı 26 Mart tarihine erteledi.       

MEHMET AL / ÖZEL HABER