Alanya’da cezaevinden izinli çıkan Besat Doğan (52), 21 Mart 2021 tarihinde boşanma aşamasındaki eşi Rabia Doğan'ı (34) tabanca ile ölmesinin ardından tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşması gerçekleştirildi.

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen 3'ncü celseye Eskişehir L. Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Besat Doğan, SEGBİS vasıtasıyla katılırken duruşmada ölen Rabia Doğan'ı savunmak için dilekçe veren üç avukatın yasal Unsurları oluşmadığından mahkeme heyetince oy birliği ile reddine karar verildi.

Duruşmaya Ölen Rabia Doğan'ı motosikletiyle götürürken yaralanan müşteki H.B, Rabia Doğan'ın dayısı E.K, ve olay günü akaryakıt istasyonunda çalışan tanık İ.Y. ve sanık avukatı katıldı.

RABİA'YI MOTORLA GÖTÜREN H.B: KAÇTIM GERİ DÖNMEDİM

Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde müşteki olarak ifade veren H.B, “Olay günü Rabia'nın annesini gördüm. ‘Besat ile Rabia kavga etti, karakoldalar. Sen gidip al’ dedi. Ben jandarma karakoluna gittim. Girerken Besat’ı görmedim. Rabia ile konuştum. Daha sonra onu aldım. Jandarma Karakolundaki komutan ‘Gidin polise de ifade verin’ dedi. Onu aldım polis karakoluna gidecekken Besat Doğan önümü kesti. Arabayı önüme kırdı. Arabadan inmeden önce camdan ateş etti. Ben motorun önünü kaldırıp devrildim. İnip bir daha sıkınca ayağıma denk geldi. Petrolün iç tarafına doğru koşturdum. Rabia'ya ‘Sen de kaç’ dedim. O kaçmadı. Vurulduğunu da görmedim. Zira Besat peşimden koştu petrolün içinde bir tur kovaladı. Arkamdan sıkarak kovaladı.

Rabia'nın yanına tekrar denk geldim. Bu sefer yerde yüzüstü yatıyordu. Kan da vardı. Çok azıcık hareket edebiliyordu. Bir iki kere Rabia dedim ama Besat tekrar yaklaşınca kaçtım. Geri de dönmedim.” dedi.

“SEVGİLİM DEĞİLDİ, ARKADAŞIMDI”

Müşteki H.B. “Rabia ile duygusal bir ilişkimiz yoktu. Sevgilim değildi, arkadaşımdı. Lise döneminde bir dönem gönül ilişkimiz olmuştu ama şu an zor durumdaydı. Bazen çocuğunu okula götürüyordum, ona yardım ediyordum. Ben Rabia ile birlikte uyuşturucu kullanmıyordum. Kendisine bıraktırmaya çalışıyordum. Ama Besat ona met ve esrar almış. Benim Rabia ile kesinlikle bir ilişkim yoktur. Sanıktan beni öldürmeye çalıştığı için şikayetçiyim.” dedi. 

TANIK E.K: RABİA MADDE BAĞIMLISIDIR

Tanık E.K duruşmada “Besat eniştem olur. Rabia kuzenim olur. Ben olay günü içki almaya karşı mahalleye gitmiştim. Geldiğimde eşim ‘Besat Rabia ile birlikte geldi’ dedi. Beraber yemek yedik. Rabia madde bağımlısıdır. Madde kullanmak istedi. Besat da ‘Ben seni hastaneye yatıracağım, şimdi içme’ diye söyledi. Ama Rabia krizdeydi. Besat'ı dövdü. Hatta eline bıçak bile aldı. Biz 3-4 kişi zor ayırdık. Kül tablası ile vurdu. Hatta enişteyi ben kaçırdım. Rabia bağırmaya devam etti. Pencereleri kırdı. Ben kiracıyım. Ev sahibi kızdı. En son Besat beni aradı, ‘Bunu arabaya atın rezalet çıkmasın’ dedi. Biz kendisini arabaya bindirdik. Gezip geldiler. Besat öldürecek olsa o zaman da öldürebilirdi. Hüseyin'i biz Ali olarak biliriz. Rabia ile yatıyorlardı. Hatta benim eve de Rabia ile bir kaç kez gelmişlerdi. Beraber uyuşturucu içiyorlardı. Beraber ev tutup kaldıklarını da biliyorum. Halam, yani Rabia'nın annesi, ‘Besat çıkarsa seni öldürür’ diye Rabia'ya söylemişti. Rabia da ‘Öldürürse öldürsün’ demişti.” diye konuştu.

HAVAİ FİŞEK ATIYORLAR SANDIM

Olayın yaşandığı yerdeki akaryakıt istasyonunda çalışan İ.Y. “Ben esasen olay anını görmedim. Galatasaray maçı vardı. Havai fişek atılıyor sandım. Sonra baktığımda istasyon içinde elinde silahlı bir adam önünde topallayarak kaçan biri vardı. Aralarında 8-10 metre mesafe vardı. İstasyon içinde bir tur attılar. Ayrıca istasyon giriş kısmından yola doğru 5-6 adım arkasında bir motor ve motorun arkasında yatan bir kadın vardı. Bayanı vurdu diyenler oldu. Ben ambulansı telefonla aradım” dedi.

SANIK KOCA BEHSAT D. :BEN KARIMI ÇOK SEVİYORDUM'

Duruşmaya tutuklu bulunduğu Eskişehir L. Tipi Kapalı cezaevinden SEGBİS vasıtasıyla katılan Rabia Doğan’ı silahla vurarak öldüren sanık koca Besat D., “Ben, Hüseyin'in beyanlarını kabul etmiyorum. Zira Alanya Konakları’ndaki ev benim kendi evimdir. Ben Dalaman’da açık ceza evindeyken Rabia kimyasala başlamış. Bu ikisi sürekli uyuşturucu içmişler. Bu evdeki eşyaları satıp Çıplaklı köyüne taşınmışlar. Bunların aynı evde beraber kaldıklarını, el ele gezdiklerini bütün köy biliyor. Bunu saklamanın bir anlamı yok. O evde beraber uyuşturucu içtikleri de jandarma tutanaklarında var. Benim kayınvalidemin Adana'yı aramasının sebebi de bunlar uyuşturucu çok fazla kullandığı için çocuklar bakımsız kaldığı içindi. Ben karımı çok seviyordum. Ne olduysa kimyasala başladıktan sonra oldu. Ben gene de kendisini öldürmek istemedim. Önceki savunmalarımı tekrarla beraatimi talep ediyorum. Ben öldürecek olsam bir gün sonrasına Yaşam Hastanesi Beyin Cerrahisi bölümünden neden randevu almış olayım” dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA

Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti delillerin toplanmamış olması nedeniyle tutuklu sanık Besat Doğan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Nisan tarihine ertelendi.