Alanya'da eşini av tüfeği ile öldürdükten sonra kafasına sıkarak intihar etmeye çalışan Yahya Yılmaz için ‘Eşi Kasten Öldürmek’ ve ‘Silahla Basit Yaralama’ suçundan iddianame hazırlandı. Yılmaz, 29 Nisan tarihinde Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Yılmaz duruşmaya tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinden (SEGBİS) katılacak.

Alanya'da 8 Ekim 2021 tarihinde boşanma aşamasındaki eşi Gönül Yılmaz'ı av tüfeği ile öldüren Yahya Yılmaz aynı silahla çenesinden sıkması sonucu ağır yaralanmıştı. Yılmaz, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.

YILMAZ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE AMELİYAT EDİLDİ

Daha sonra Yahya Yılmaz, Akdeniz Üniversitesinde yüzündeki parçalanan etleri ve cenesinden operasyon yapılarak yaşamaya tutulan Yahya Yılmaz Antalya Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesine sevk edildi. 24 Kasım tarihinde tedavi görmekte olduğu hastaneden taburcu edildikten sonra gözaltına alındı.

SANIK KOCA: EŞİNİN ALDATTIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Yahya Yılmaz 25 Kasım tarihinde sedyeyle Alanya Adliyesi 2 Sulh Ceza Hakimliği'ne getirildi. Yüzünden ağır şekilde yaralanan ve konuşma yetisini kaybeden Yılmaz, avukatı aracılığı ile yazılı olarak verdiği ifadesinde Gönül Yılmaz'ı kendisinin öldürdüğünü kabul ederken, eşinin kendisini defalarca aldattığını öne sürdü. Yılmaz yaşanan olaydan bir yıl önce M.B. ve B.S. isimli şahıslarla eşinin resimlerini yakaladığını ancak eşinin kendisine yalan söylediğini iddia etti. Eşini affettiğini aktaran Yılmaz, ancak M.B'den şikayetçi olduğunu, Manavgat'ta kendisinin ve eşinin ifade verdiğini söyledi. Eşinin kendisine tehdit edildiği için çıplak resimlerini gönderdiğini, görüntülü seks yaptığını söylediğini ve karakoldaki ifadesinde ise bunu isteyerek yaptığını itiraf ettiğini öne süren Yılmaz, yaşanan olaydan yaklaşık bir ay önce karakoldaki ifade örneğini bulduğunu ifade etti. Yılmaz eşinin kendisine yalan söylemesi nedeniyle kavga ettiklerini de aktardı.

SANIK KOCA: TÜFEĞİ ÇÖPÇÜDEN 150 TL'YE ALMIŞ

Olayda kullandığı av tüfeğini 150 TL'ye bir çöpçüden satın aldığını, eylemi gerçekleştirirken herhangi bir kimseden yardım almadığını ve azmettiricinin bulunmadığını itiraf eden Yılmaz, eşinin kendisini S.T, M.B. ve B.S. isimli şahıslarla aldattığını iddia etti. Yılmaz eşinin S.T. isimli şahsa telefonundan öpücük emojisi göndermesinden dolayı kavga ettiklerini öne sürerek telefonların incelenmesini istedi. Yılmaz eşini öldürdüğü için pişman olduğunu söyledi. Yılmaz, mahkeme tarafından eşini 'Kasten Öldürmek' ve 'Silahla Basit Yaralama' suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Yılmaz 29 Nisan tarihinde Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Eşi Kasten Öldürme' suçundan yargılanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 08 Ekim tarihinde Alanya'nın Oba Mahallesi Fabrika Caddesi üzerinde bir markette meydana geldi. İddiaya göre 52 yaşındaki Yahya Yılmaz. isimli adam markette Eşi Gönül Yılmazı.'nin yanına gitti. Eşiyle tartışmaya başlayan öfkeli koca, yanında getirdiği av tüfeğiyle market içerisinde eşini vurdu. Yahya Yılmaz. daha sonra tüfekle kendi kafasına sıktı.

Yahya Yılmaz. kanlar içerisinde marketin dışarısına kadar emekledi. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralı Yahya Yılmaz'ı ambulansla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Adam buradaki ilk müdahalenin ardından ambulansla Antalya'ya sevk edildi. Talihsiz kadının cansız bedeni ise savcı incelemesinin ardından Alanya Belediye Morgu'na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖNÜL YILMAZ AKSEKİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Alanya'da markette tartıştığı eşi tarafından av tüfeğiyle öldürülen 2 çocuk annesi Gönül Yılmaz Akseki ilçesinde sevenleri ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Alanya Oba Mahallesi'ndeki markette tartıştığı eşi Yahya Yılmaz (52) tarafından av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybeden Gönül Yılmaz'ın (43) cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan yapılan işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

UZAKLAŞTIRMA ALDIRTMIŞ

Gönül Yılmaz'ın eşinden gördüğü şiddet nedeni ile uzaklaştırma aldırttığı öğrenildi. Eşini öldürdükten sonra av tüfeğiyle kendini yaralayan Yahya Yılmaz'ın ise Antalya eğitim ve Araştırma hastnesi Yoğun Bakım Ünitesinde komada olduğu öğrenildi. Eş katili kocanın ayrıca 2009 yılında Alanya'nın Tosmur Beldesi Belediye Başkanı Musa Özdemir'e silahlı saldırıda bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapse mahkum olduğu kaydedildi. -Mehmet Al