Gazipaşa’da tarla sınırı ve köpek zehirlenmesiyle husumetli iki aile arasından çıkan silahlı kavgada 51 yaşındaki Ali Tural yaşamını kaybettiği ve Ercan D. ile 15 yaşındaki oğlu E.D’nin tutuklanan davanın 5’inci duruşması yapıldı. Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün görülen davada tutuklu yargılanan Ercan D. ve 15 yaşındaki oğlu E.D. Alanya L. Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığı ile bağlandı. Duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları ile müşteki sanık Fatih T. ve avukatı hazır bulundu. 
 SES KAYITLARINI KABUL ETMEDİLER
Mahkeme heyetince yapılan ses analizinde sanıklar seslerinin kendilerine ait olmadığını ve de hatırlamadıklarını söylerken ses kaydında 3 kez silah sesi geldiği yönünde tespitte bulunuldu. Tutuksuz yargılanan sanıklar, çeşitli iddialarla ses kayıtlarına itiraz ettiler. 
BABA: ÖLDÜRME OLAYINA BEN KATILMADIM
Tutuklu sanık Ercan D. ise “Mehmet A. benim eniştem olur. Ancak olay günü böyle bir konuşma, ver veya verme şeklinde talimatta bulunduğumu hatırlamıyorum. Öldürme olayı öncesi benim anlattığım şekilde olmuştur. Ali ile Fatih de benimle konuşurken ilk başta bana saldırmadılar. Daha önce Mehmet A. geldiğinde ‘Benim köpeklerimi niye öldürdünüz’ diye sordu. ‘Senin köpeklerini öldürecek kadar şerefsiz değilim’ diye Ali T, cevap verdi. Sonra Fatih T. elindeki sopa ile hamle yaptı. E'in geldiğini o sırada gördüm. E. kendini geri çekti. Daha sonrada silah sesi geldi. Öldürme olayına ben katılmadığım için beraatimi talep ederim” dedi.
SİLAH TİŞÖRTÜMÜN ALTINDAYDI SİLAH PATLADI
Mahkemede babasıyla birlikte tutuklu olarak yargılanan 15 yaşındaki E. D ise “Daha önce de söylediğim gibi ben gittiğimde Mehmet A, babam ve karşı tarafta da Ali T. ve Fatih Tural ordaydı. Annem de karşıdan gelmekteydi. Ben oraya girer girmez Fatih elindeki sopa ile bana hamle yaptı. Silah benim belimde tişörtümün altındaydı. Ondan sonra da silah patladı. Bana kimse silahı almam ya da kullanmam konusunda talimat vermedi” dedi.
“ÇELİŞKİLİ BEYANLARDA BULUNUYORLAR”
Müşteki sanık Fatih T. avukatı “Sanıkların beyanlarını kabul etmiyoruz. kendilerini suçtan kurtarmak için sürekli olarak birbirleri ile çelişen anlatımlarda bulunmaktadır, beyanlarında barut izlerinin E’e temas ettiklerinden dolayı daha doğrusu kucakladıklarından dolayı çıkmış olabileceğini söylemiş iseler de  E.’nin elinde barut izi dahi yoktur. Yine olay yerinde bulunduğunu bir kısım sanığın da kabul ettiği çobanlar üzerinde svap izi çıkmasına karşın bu kez gündüz silah taşımadıkları gibi çelişkili beyanlarda bulunmuşlardır. Zaten savunmada çelişkilerle ve bunların dosya ile uyuşmadığı konusunda uzun bir dilekçe vermiştim. Bu dilekçede savunmalara neden itibar edilmemesi gerektiği anlaşılacaktır. Karşı tarafın cezalandırılmasını talep ederiz. Son gelen belgelere karşı da ayrıca beyanda bulunacağız. Bu aşamada tüm sanıkların tutuklu yargılanması kanaatindeyiz. Dolayısı ile tutuklanmasını talep ederiz” dedi.
TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA 
Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi iddia makamı tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Ocak 2021 gününe erteledi. 

MEHMET AL / ÖZEL HABER