Alanya Kalesi yamacında geçtiğimiz pazar günü 32 yaşındaki Elif Emeksiz'in cesedi bulunmuştu. Ceset 50 metre aşağıdan itfaiye ekiplerince çıkartılmıştı. Elif'in cesedi Antalya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilmişti. Elif Emeksiz’in cenazesi önceki gün Alanya Belediye Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının adından 18 yıl önce ölen 8 yaşındaki kız kardeşi Ebru'nun üzerine gözyaşları arasında defnedilmişti.  
“OLAYLAR BİRBİRİNE BENZİYOR”
Alanya'da ikamet eden baba İbrahim Emeksiz, kızının ölümünün ardından açıklamalarda bulundu. Emeksiz, “Olaylar birbirine benziyor. O dönemde (2004) de katil belli değildi. O zaman kamera yoktu. benikimöldürdü.com adlı 
internet sitesini hazırlattım. 18 yıl geçti. Ne haber var ne soran var. Hiçbir şeyden haberim yok. O kızın (Ebru) katili böyle yandı bitti. Şimdiki olayın içinde eğer bir katil varsa Alanya onun başına yıkılacak ama bulunacak. Kimin başına yıkılırsa yıkılsın ama bulunsun. Yoksa yapacak bir şey yok. Ben bu acıyı da çekeceğim” dedi.
“KİMDEN ŞÜPHELENECEĞİMİ BİLEMİYORUM”
Kızı Elif Emeksiz’in ölümü ile ilgili şüphelerinin devam ettiğini ifade eden baba Emeksiz, “Şüpheli yaklaşacağım. Ama kimden şüpheleneceğimi bilemiyorum. Kimseyi suçlayamıyorum. Adli tıp raporunu alamadım. Tıp raporunu kim ne kadar bekleyebilir? Kanayan yaraya iyice elimi soktum. Bakalım ne olacak. Ya çıkacak ya çıkacak. Ben önceki çocuğun mezarına girdim. Ellerimle çocuğumu çocuğumun üzerine koydum. Bunu hangi baba yapabilir? Birisine kimse katlanamazken ben ikisine katlanıyorum. Ben bir şey yapamıyorum. Sadece konuşabiliyorum. Elimden bir şey gelmiyor. İkisini aynı mezara koymak zor oldu. Zaten kız kardeşini de çok severdi. Çok düşünüp alınmış bir karardı. Şimdi ikisi bir yerde. Ömrüm inşallah olmaz da ben de gireyim yanlarına üçüncü kişi olayım. Çıkmak istemedim. Su anda sonuç yok. Karakolda gitmedim yapabileceğim şeyler var. Bana yavaş yavaş bilgiler de geliyor. Ben bunları biriktirip emniyete gideceğim. Tek başıma yapacağım bir şey yok. Gerekli yerlere gideceğim” diye konuştu. 

“NE İSTERLERSE YAPARIM”
18 yıl önce trafik kazasında ölen kızının dosyası açılıp araştırma yapılırsa bu acıyı unutmuş gibi olacağını söyleyen Emeksiz, “Ebru’ya görevim vardı. Bir babamın görevi. Kızım bak buldum senin kanın yerde kalmadı gibi. Kızım en azından rahat yatsın. Emniyet yeter ki bulsun. Ne isterlerse yaparım” ifadelerini kullandı - Mehmet AL