Antalya İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele (GKİT) Şube Müdürlüğü, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Demirtaş Jandarma Karakolu ile Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri Alanya'da Suriye Uyruklu 16 vatandaşın deniz yoluyla Kuzey Türk Cumhuriyeti'ne geçeceği bilgisine ulaştı. jandarma ekipleri harekete geçerek gece saatlerinde Seki Mahallesi sahil kısmında yaptıkları baskında 16 Suriye Uyruklu vatandaşı ve  Göçmen kaçakçısı olduğu tespit edilen M.A.A, yakalandı. olay yerinde yapılan aramada, 5 bidon mazot, 15 adet şambrel ve 3 adet pompa ele geçirilirken, olayın diğer şüphelileri kadın D.K.,M.K., M.G., A.K., M.Z., ve Suriye uyruklu M.K olduğunu tespit etti. 
Ardından harekete geçen ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerden M.K. ve M.Z.'nin Konya Taşkent'te olduğunu tespit eden ekipler, Konya İl Jandarma Komutanlığından destek alınarak yakalandılar, diğer şüpheliler D.K., M.G., A.K, ve Suriye uyruklu M.K'nın Aksu Çayı bölgesinde tekneyle kaçmaya çalışırken Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri göçmen kaçakçısını yakaladı. Kaçmaya çalıştıkları 2 araç ve 1 tekneye de el konulurken, Operasyonla yakalanan 16 Suriye uyruklu göçmen vatandaş ülkelerine gönderilmek üzere Antalya İl Göç İdaresine gönderildi.
Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Demirtaş Jandarma Karakoluna götürülen 1’i kadın 7 göçmen kaçakçısı ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Göçmen kaçakçılarından 1 kişi savcılıkça serbest kalırken, nöbetçi sulh hâkimliğine sevk edilen 1’i kadın 6 kişi tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.      
KİŞİ BAŞINA 5 BİN DOLAR
Alanya'nın Seki Mahallesi'nde Suriyeli 16 kaçak göçmen çalışmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine deniz yoluyla gitmek için kişi başına 5 bin dolardan anlaştıkları öğrenildi.
TEKNENİN SAHİBİ KADIN ÇIKTI
Kaçak göçmenleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine götürecek olan Poseidon-07 adlı teknenin sahibinin tutuklanan D.K isimli kadın olduğu öğrenilirken teknenin 12 kişilik kapasitede yolcu taşıdığı belirtildi. Tekne Aksu'da el konularak yedi emine teslim edildi.
Suriyeli kaçak göçmenler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine çalışmak için Göçmen kaçakcıları ile  kişi başına 3 Bin dolardan anlaştıklarını söylediler.

MEHMET AL – ÖZEL HABER