Alanya'da bir kişi, sahibinden.com isimli internet sitesinden ikinci el cep telefonu almak için anlaştığı kişinin hesabına 1560 TL para göndermesine rağmen cep telefonu göndermemesinden dolayı şikâyetçi oldu. Şikâyet sonrası dolandırıcılıktan tutuklu bulunan şahıs Kırklareli F Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumundan SEGBİS bağlantısıyla ifadesi alındı.
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6’ncı duruşmaya müşteki Hüseyin Adıgüzel katılmazken şüpheli Çağdaş Ç., tutuklu bulunduğu Kırklareli F. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla ifadesi alındı.
2016 yılında yaşanan olayda sahibinden.com isimli internet sitesinden ikinci el cep telefonu almak isteyen Hüseyin A., Recep Zabun adında verilmiş olan bir ilandaki numarayı arayıp Çağdaş Ç. ile konuştu. Çağdaş Ç., pazarlıkta kendisini avukat ve Alanyalı olarak tanıtarak Hüseyin A.’nın güveni kazandı. Hüseyin A., anlaşma sonrası Çağdaş Ç’nin eşi adına açılan banka hesabına 1560 TL yatırdı. Para Tekirdağ’daki bir ATM’den çekilirken telefon gönderilmedi. 
Dolandırıldığını anlayan Hüseyin A.’nın şikâyeti üzerine tespit edilip yakalanan Çağdaş Ç, satışı yapılan telefona karşılık parayı aldığını ancak o dönem çeşitli mağduriyetler yaşadığı için gönderemediğini söyledi. Çağdaş Ç.’nin ilanı başkasının adına vermesi, kendisini avukat olarak tanıtması gibi hususları değerlendiren maskeme heyeti, savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğuna ve dolandırıcılık kastı ile hareket ettiğinin kabulü gereği cezalandırılmasını istedi. 
Karar duruşmasında yazılı savunmasını tekrar eden Çağdaş Ç, “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, beraatime karar verilsin. Benim suçla bir ilgim olmadığı için katılanın zararını gidermek istemiyorum” dedi.
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Çağdaş Ç.’yi üzerine atılı nitelikli dolandırıcılık suçundan 3 yıl hapis ve 3 bin 120 TL adli para cezasıyla cezalandırdı.

MEHMET AL/ ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim