MEHMET AL-ÖZEL-HABER

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta sonu yargılanan sanık Mitat E, tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Duruşmada müşteki avukatı hazır bulundu. İddia makamı esas hakkında mütalaasını okuyarak müşteki katılan vekile mütalaaya karşı diyecekleri soruldu, “Mütalaada aleyhe hususları kabul etmiyoruz, biz sanığın nitelikli bir şekilde bu eylemi gerçekleştirdiğini düşünüyoruz. Nitelikli dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını talep ederiz” dedi. Sanık Mitat E. de son sözünde beraatini talep etti. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Mitat E'yi dolandırıcılıktan 4 yıl hapis ve 24 bin TL adli para cezasıyla cezalandırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

9 Eylül 2020 tarihinde Müşteki Kerim D(67), Cumhuriyet Mahallesi'nde yaya olarak yürürken yanına araçla gelen sanık Mitat E, kendisini Şıhlar Mahallesi’nde muhasebeci Mehmet olarak tanıttığını, kendisini emekli edeceği vaadi ile para talep ettiğini müşteki Kerim D, şüpheliye inanarak 8 Bin TL, 4 adet 40 gram Altın verdikten, sonra sanık kayıplara karıştıktan sonra dolandırıldığını anlayan 67 yaşındaki Kerim D, savcılığa giderek şikayetçi oldu.

7 Aralık 2021 Tarihinde Alanya’nın Avsallar Mahallesi'ndeki turistik bir çarşısında yaşandı. İddiaya göre, bir süredir çarşıya gelen Mitat .E., çevre mahallelerden yanında eşlik ettirdiği esnaflara, turistlerin yaşadığı bir sitede görevli olduğunu ve onlara yüklü malzeme satacağını söyleyerek komisyon ücreti almaya başladı. Aynı yöntemle farklı tarihlerde 7-8 kişiden para alan Mitat.E., esnaları hayali ofisinin olduğu yere götürerek ortalıktan kayboldu. Dolandırıldığını düşünen esnaflarsa jandarmaya giderek Mitat.E. hakkında şikayetçi oldu. Aradan birkaç gün geçmesinin ardından çarşı esnafından Gaffar Uzun, güvenlik kameralarını incelerken şüphelinin aynı bölgelerde gezindiğini gördü. Mitat.E.’i çarşıda yakalayarak elektrik kablosuyla bağlayarak Jandarma ekiplerine teslim edildi. Dolandırıcı Mitat E' sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İlgili Haber:

Çarşıyı canından bezdiren dolandırıcılık şüphelisine film gibi esnaf operasyonu