MEHMET AL-ÖZEL HABER

Alanya'nın Oba Mahallesi’nde 21 Mart 2021 Pazar akşamı saat 20.00 sıralarında Hüseyin Bulak’ın (37) kullandığı motosiklette yolcu olarak giden boşanma aşamasındaki eşi Rabia Doğan'a (34) kocası Besat Doğan (52) otomobilden ruhsatsız tabanca ile ateş açtı. Açılan ateş sonucu vücuduna isabet eden 5 kurşunla yaralanan Rabia Doğan yere düşerken, motosiklet sürücüsü Hüseyin Bulak ayağından vuruldu. Dehşet saçan koca, otomobiliyle olay yerinden kaçarak firar ederken, Rabia Doğan olay yerine gelen ambulansla ağır yaralı olarak ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Rabia Doğan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Firari katil koca Besat Doğan ise olaydan iki gün sonra Güllerpınarı Mahallesi’ndeki saklandığı adreste yakalandı. Gözaltına alınan katil koca, tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Eşi Rabia Doğan’a karşı tasarlayarak kasten öldürme ve Hüseyin Bulak’a karşı tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Besat Doğan hakkında, Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. Doğan’ın yargılanacağı davanın ilk duruşması 8 Ekim 2021 Cuma günü gerçekleştirilecek. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya Besat Doğan, tutuklu bulunduğu Eskişehir L. Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS vasıtasıyla katılacak.
14 AYRI SUÇTAN SABIKASI ÇIKMIŞTI 
4 yıldır silahla yaralama olayından cezaevinde bulunan Besat Doğan, olaydan 3 ay önce Covid-19 tedbirleri kapsamında izinli olarak çıkmıştı. Doğan’ın 1990’lı yıllardan itibaren Alanya’da suçluyu kayırma, kasten adam öldürme, yaralama, tehdit, cinsel saldırı, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak, şüpheli ölüm, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yağma, hakaret, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve mala zarar verme gibi 14 suçtan sabıka kaydı olduğu öğrenilmişti.