8 Şubat 2020 tarihinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik suçlarla mücadele grup amirliği ekipleri bir araçla extacy hap getireceği ihbarı alınması üzerine Alanya girişinde durdurulan araçta uyuşturucu hap ele geçirilmesi üzerine şüpheliler Ömer K. ve Selman M. yakalanarak gözaltına alındı. Tutuklu yargılanan sanıklar için mahkeme son kararını verdi. 
Alanya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde 9 Aralık Çarşamba günü görülen karar duruşmasına Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olan Ömer K. ve Selman M. SEGBİS vasıtasıyla hazır edilirken sanık avukatları katıldı. Sanıklardan Ömer Kartal, beraatini talep ederek “Hapı aldım diyen arkadaşın üstünde hap yok. Bende de hap yok. Bu hususun değerlendirilmesini istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti uyuşturucu madde ticareti yapmak suçunu işlediği kanıtlandığından Selman M. ve Ömer K.’a ayrı ayrı 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 TL adli para cezası verdi. 
Ayrıca Ömer K., aynı suç işleme kararı kapsamında aynı kanun maddesini birden çok kez ihlal etmesi suçundan 10 yıl 5 ay hapis ve 20 bin 820 TL adli para cezasıyla cezalandırıldı.

MEHMET AL - ÖZEL HABER