Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına HSK Covid-19 tedbirleri ile ilgili genelgesi gereği sanıklar Yunus Duman ve İsmail Zararsız Alanya L. Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS aracılığı ile bağlandı. Duruşmaya maktul Hayrettin Süvari'nin yakınları avukatları ve sanık avukatları hazır bulundu.
MAHKEME KARARINI VERDİ
Sanıklar  son sözünde, “Önceki savunmalarımı tekrarlarım. Öldürme amacım yoktu, böyle bir olay yaşandığı için üzgünüm, pişmanım, beraatımı isterim” dediler. Mahkeme kasten öldürme suçunun sabit görüldüğü gerekçesiyle sanıklar Yunus Duman ve İsmail Zararsız’ın müebbet hapis cezası ile cezalandırmasına karar verildi. 
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay 1 Nisan 2019 tarihinde Dinek Mahallesi'nde meydana geldi. Daha önce husumetli olduğu restoran işletmecisi 60 yaşındaki Hayrettin Süvari ile büfe işletmecisi 27 yaşındaki Yunus D., aralarında iddiaya göre kavga çıktı. Gece ise saat 23.00 sıralarında Yunus D., Hayrettin Süvari’nin yanına eline pompalı tüfekle gelerek Hayrettin Süvari'ye ateş etti. Sırtından ağır yaralı olarak hastane kaldırılan Süvari kurtarılamadı. Polis ekiplerin takibi sonucu olay yerinden kaçan Yunus D. ile birlikte Alper D., Taner D., Abdullah D. ve İsmail Z. yakalandı.  Alper D., Taner D. ve Abdullah D. savcılıkça serbest bırakırken, Yunus D. ve İsmail Z.  kasten öldürme suçundan tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler.  
MEHMET AL  (ÖZEL HABER)