Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan İsmail K., Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katılırken ve tutuksuz yargılanan Ahmet Y. ve sanık avukatları katıldı.
Tutuklu sanık İsmail K., duruşmada son sözünde “Önceki savunmalarımı tekrarlarım, ben kesinlikle uyuşturucu satmadım. Ben hap almak için görüştüm, beraatımı isterim” dedi.
Tutuksuz yargılanan sanık Ahmet Y. da duruşmada son sözünde “Önceki savunmalarımı tekrarlarım, hayatımda hiç uyuşturucu içmedim, ticaret yapmadım. Kendi tedavim için aldığım hapı suç olduğunu bilmeden ısrar üzerine verdim” diyerek beraatini istedi. 
CEZALARINDA İNDİRİM UYGULANDI
Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Y.’ın üzerine atılı uyuşturucu ticareti suçu sabit görüldüğünden cezasından 1/6 oranında indirim yapılarak 4 yıl 2 ay hapis ve 8 bin 320 TL adli para cezasıyla cezalandırıldı.
Tutuklu sanık İsmail K.’nın üzerine atılı uyuşturucu madde ticareti yapma suçu sabit görüldüğünden cezasından 1/6 oranında indirim yapılarak 8 Yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.   
OLAYIN GEÇMİŞİ
5 Kasım 2019 tarihinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince takip üzerine sanık İsmail K.’nın tanık İ.D’a 20 Euro karşılığında metamfetamin uyuşturucu maddesini ibadethane vasfındaki Yeni Cami yanında satmak ve ikametinde de aynı tür uyuşturucu maddeden bulundurmak suretiyle uyuşturucu madde ticareti suçunu işlediği belirlendi. 
6 Kasım 2019 tarihinde Yeni Cami’ye 70 metre mesafede bulunan Atatürk Caddesi üzerinde 14 adet Lyrica isimli satışı yetkili tabip tarafından düzenlenen yeşil reçeteye bağlı hapları 150 TL karşılığında sanık İsmail K.’ya satmak suretiyle tespit edilmesi üzerine Narkotik ekiplerince İsmail K. ve Ahmet Y., yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler çıkartıldıkları mahkemece uyuşturucu madde satmak suçundan tutuklanmışlardı. 

MEHMET AL/ ÖZEL HABER