MEHMET AL - ÖZEL HABER

Alanya’da 2018 yılında Bilal Y., daha önceki yıllarda çalıştığı Kuveyt’ten alacağı tazminat ile ilgili olarak kendisi ile görüşen Nasır T. ve Mehmet A. K.’na Dışişleri Bakanlığında  tanıdıkları olduğunu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu tanıdığını iddia ederek bu konuda kendilerine yardımcı olacağını söyledi. 
Nasır T.’den vekaletname alan Bilal Y., daha sonra daha sonra işlemleri için gerekli olduğunu söyleyerek Mehmet A. K.’dan  farklı tarihlerde elden ve banka havalesi yolu ile paralar aldı. 
Parça parça 100 bin TL para temin eden Bilal Y. bir süre sonra işin karışık olduğunu ve yardımcı olamayacağını söyledi. Parayı geri isteyen mağdurlar, Bilal Y.’ın parayı iade etmeyince Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.
KARAR DURUŞMASI YAPILDI
Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5’inci duruşmasına sanık Bilal Y. katılmazken avukatı hazır bulundu. Duruşmaya mağdur Nasır T. ve Mehmet A.K. ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun avukatı katıldı.
BAKAN BEY İLE GÖRÜŞÜYORUM DERDİ
Duruşmada mağdurlar, avukatlar ve tanıklar dinlendi. Duruşmada dinlenen bir tanık “Sanık ile yakın arkadaşlığım yoktur. Bir dönem gidip geldiğim kahvede bulunan birisiydi. Kendisini bu sebepten tanırım. Müştekileri tanımam. Bakan beyi görevi sebebi ile tanırım onun dışında şahsen tanımam. Sanık Bakan Bey ile çocukluk arkadaşı olduklarını ve çok samimi olduklarını hep söylerdi. Ben bizzat görüştüklerini hiç görmedim. Bunun dışında bakan bey ile telefonda görüştüğünü söylerdi ancak böyle bir görüşmeye şahit olmadım” dedi.
NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN CEZA 
‘Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahsederek bir işin görüleceği vaadiyle dolandırıcılık’ suçundan yargılanan Bilal Y.’ın bu suçu zincirleme şekilde işlediği tespit edildi.
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Sanık Bilal Y'ın Nitelikli dolandırıcılık şeklindeki eylemine uyan ve sanığın aynı suçu birden çok kez işlemiş olmasından dolayı cezasında 5’te 3 oranında artırım yaparak 8 yıl hapisle cezalandırıldı. Sanığın sabıkasız kişiliği lehine ise 6’da 1 oranında indirim ile 6 yıl 8 ay hapis ve 40 bin TL adli para cezası verildi.