Alanya’nın İncekum Mahallesi'ndeki bir otele tatil için babası Yurii Darmenke ile birlikte gelen 23 yaşındaki Maksy, 18 Haziran 2019 gecesi otele gelmeyince endişelenen babası  jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri şizofren teşhisi olan Maksy'i gezerken bularak oteldeki babasına teslim etti.
Aynı gece saat 01.00 sıralarında otel odasında babasıyla tartışan Maksy, 80 yaşındaki babasını başını duvarlara vurarak öldürdü. Jandarma tarafından gözaltına alınan ve şizofren hastası olduğu iddia edilen Maksy, verdiği ifadede “Babam ile aramızda devamlı problem yaşanmaktaydı, anlaşamıyorduk. Çıkan tartışmada babamı şeytan olarak gördüm ve içindeki şeytanı çıkartmak için kendisine yumruk vurarak yere düşürdüm. Ben babamı öldürmekten dolayı pişman değilim” dedi. 
Tutuklu yargılanan Maksy, Alanya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında da “O an babam, sanki babam değildi, şeytan gibi bir şeydi. İki kişi bana geldi. Kadın ve erkek, onlar çok güçlülerdi. Onlar bana babamın babam olmadığına; aslında şeytan olduğunu söylediler ve beni ikna ettiler. Ben bir ışık gördüm ve ne yapılması gerektiğini anladım. Babamı öldürdüğüm iddiasını kabul etmiyorum” dedi. Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Maksy, son duruşmasında mahkeme heyeti Maksy'in 'Akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti’ için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’na gönderilmesine karar verilirken, duruşma 11 Şubat 2021 tarihine ertelendi.  

MEHMET AL - ÖZEL HABER