Edinilen bilgiye göre, hırsızlık olayı önceki gece İmamlı Mahallesi’nde saat 02.15 sıralarında Şükrü Doğan’a ait avokado bahçesinde yaşandı. Daha önce de bahçesine hırsız girdiği için kamera ile önlem alan Doğan, hasat edeceği ürünlerde eksiklik olduğunu fark etti. Bunun ardından kamera kayıtlarını inceleyen Doğan, hırsızları kameradan tespit etti. Doğan’ın bahçesinden avokado çalan kişilerin İmamlı Mahallesi’nde yaşadığı ve çalınan avokadoları Gazipaşa’da bir aracıya verirken yakalandıkları öğrenildi. Jandarma tarafından yakalanan şahıslar gözaltına alındı. 
“ÜRETİCİLER KORKUDAN ERKEN HASAT YAPMAYA BAŞLADI”
Daha önce yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “Hırsızlık olaylarından dolayı üreticiler korkudan erken hasat yapmaya başladı. Bu da tüketicinin daha kalitesiz avokado yemesine sebep oluyor. Bunun sorumlusu da o hırsızları yaptırım uygulamayanlar. Normal ticari süreçte avokado üzerinden 3’üncü aya kadar alışveriş oluyordu. Yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı erken hasat olduğu için bu sene ocak ayı içerisinde bitecek gibi görünüyor” dedi. 
“HIRSIZLAR DUA EDİYORLARDIR”
Öte yandan Sevilgen, sosyal medya hesabından da masalsı anlatım tarzıyla paylaşımda bulunarak tekrar tepkisini dile getirdi:  Sevilgen paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 
“Avokado: Bir varmış bir yokmuş çok güzel ve de değerli bir yeşil elmas varmış. Bunun adı avokadoymuş. Çok değerli olduğu için bunları sahibinden başka kullananlar da varmış. Bunlar insan görünümlü kişilermiş bunların adı da hırsızmış. Bu avokadoların yaşayabilmesi için tropik bir hava ve suya ihtiyaç varmış. Hırsızların yaşayabilmesi içinde bazı kanun ve kurallara ihtiyaç varmış. Her ikisi de gün geçtikçe yaşıyor ve çoğalıyormuş. Biz çiftçiler olarak bu nimetleri bizlere veren Cenab-ı Allah a şükürler olsun diyoruz. Zannedersem bu hırsızlar da aynı şekilde kendilerinin mesleğini gayet rahat bir şekilde icra edebilmesi için uygun ortamı sağlayan kişilere aynı şekilde dua ediyorlardır” dedi.