MEHMET AL (ÖZEL-HABER)
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Mehmet Ş’nin ilk duruşması 24 Şubat Cuma günü yapılacak. 

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, Alanya'nın Karakocalı Mahallesi'nde 7 Eylül 2022 tarihinde meydana geldi. Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Yalçın Kip, Karakocalı Mahallesi'nde ikamet eden kardeşi Yılmaz Kip'e (26) ulaşamadığını ifade ederek M.K. isimli arkadaşını telefonla aramış ve kardeşine 2 gündür ulaşamadığını söyleyerek yardım istemişti. Yalçın Kip'in isteği üzerine Yılmaz Kip'in evine giden M.K. kapıyı kırarak içeri girmek istediği sırada ağır bir koku geldiğini fark etmiş, durumu jandarmaya bildirmişti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, Yılmaz Kip'in hayatını kaybettiğini belirlemişlerdi. Evde yapılan incelemede ise üzeri battaniye ile örtülü olan Yılmaz Kip'in baş bölgesinden darbe alarak öldürüldüğü tespit edilmişti.
KAPIYA ASMA KİLİT TAKMIŞ
Soruşturmayı derinleştiren ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, katil zanlısının Yılmaz Kip'in aynı evi paylaştığı arkadaşı Mehmet Ş. (26) olduğunu tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Mehmet Ş’nin henüz bilinmeyen bir nedenle 4 Eylül tarihinde Yılmaz Kip'in başına çekiçle vurarak öldürdükten sonra Kip'e ait cep telefonu ve banka kartlarını alarak evden ayrıldığını ve gittiği Çanakkale'de banka kartıyla üç kez para çektiğini tespit etti. Jandarma ekipleri Mehmet Ş'yi Çanakkale'de annesinin evinde gözaltına aldı. Alanya'ya getirilen Mehmet Ş. karakoldaki ifadesinde, Yılmaz Kip ile sürekli tartıştıklarını ve yine bir tartışma sonucu onun kafasına çekiçle vurduğunu söyledi.
ÖLDÜRDÜĞÜ ARKADAŞIYLA İNŞAATLARDA BERABER ÇALIŞMIŞ
Alanya Adliyesi’ne yoğun güvenlik önlemleri altında götürülen şüpheli Mehmet Ş. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde Yılmaz Kip'le beraber inşaatlarda çalıştığını, olay akşamı tartıştığını, kızarak arkadan başına çekiçle vurduğunu söyledi. Mehmet Ş. ardından Kip'i battaniyeye sarıp cebindeki banka kredi kartlarını ve cep telefonunu aldıktan sonra evin dış kapısına asma kilit takarak evden ayrıldığını ifade etti. Ardından Çanakkale’deki annesinin evine gittiğini anlatan zanlı Mehmet Ş. mahkemece ‘adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.