MEHMET AL (ÖZEL-HABER)

Alanya’da uyuşturucu zanlısı duruşmada tutuklandı Alanya’da uyuşturucu zanlısı duruşmada tutuklandı

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya kendi ülkesinin vatandaşı Hüseyin M’yi öldüren şüpheli Hasan H. tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Duruşmada Hasan H’nin avukatı ve tercümanı hazır bulundular.
MAHKEMEDE TÜRK TANIK DİNLENDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan tanık esnaf Yılmaz Ö. “Olay günü bana kaza olduğunu söyleyerek ambulans çağırmamı istediler. Ben de adresi verdim. Müdahale etmedim. Ölen kişiyi inşaatın kapısının yanında yatarken gördüm. Kulaklarından kan geliyordu. Ölen kişi bizim apartmanda oturuyordu. İş yerimin önünden gelip geçiyordu. Ambulans gelene kadar ölen kişiye hiç müdahale etmedik” dedi.
SANIK: ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katılan Hasan H.  “Ne söyleyeyim? Ne konuşayım? Daha önceki ifadelerimde söyledim. Öldürmek istemedim. Kendimi savundum” dedi.
SANIK AVUKATI TAHLİYE İSTEDİ
Suriyeli arkadaşını öldüren sanık Hasan H’nin avukatı müvekkilinin Hüseyin M'yi öldürmediğini, inşaattan düşerek öldüğünü söyledi. Müvekkilinin Suriye’de ailesinin olduğunu ve onlara bakmakla yükümlü olduğunu ifade eden sanık avukatı, Hasan H’nin kasten öldürme şüphesi olmadığını söyledi. Avukatı, Hasan H’nin yurt dışına çıkış ve adli kontrol şartıyla tahliyesini istedi. 
DURUŞMA ERTELENDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Hasan H’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Temmuz’a erteledi.   
OLAYIN GEÇMİŞİ
6 Ağustos 2022 tarihinde Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi’nde aynı evde ikamet eden Suriye uyruklu Hüseyin M. (35) ile Hasan H. (26) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Hasan H, Hüseyin M'nin kafasına sopa ile vurduktan sonra bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Aldığı darbelerle ağır yaralanan Hüseyin M. ihbar üzerine çağrılan ambulansla hastaneye götürüldü. Hüseyin M. doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Yaşanan olayın ardından Suriye uyruklu Hasan H’nin yakalanması için çalışma başlatan Mahmutlar Jandarma Karakol ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri şüpheli şahsı ilçeden kaçmak üzereyken valiziyle ve olayda kullandığı kanlı sopa ve bıçakla birlikte yakaladı. Suriye uyruklu şüpheli sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.