MEHMET AL(ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Özkan Çakal'ı göğsünden vurarak ölümüne sebep olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Ahmet Y. SEGBİS ile katıldı. Duruşmada adli kontrol şartıyla yargılanan İbrahim K. avukatlarıyla hazır bulundu. Mahkemeye tutuksuz yargılanan tanıklardan Volkan Ş., ölen Özkan Çakal’ın annesi Havva ve babası Mustafa Çakal ile yakınları da katıldı.  
TANIK VOLKAN Ş: ÖZKAN ABİ BENİ ÇAĞIRDI
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak dinlenen Volkan Ş., “Özkan abi beni aradı. Evden çıkamıyorum. Benim arabayı al, bir yere bırak dedi. Ahmet Y. ve İbrahim K. beni gece 03.30'da alarak Özkan abinin evine gittik. Aracın anahtarını aldım. Aracı Çıplaklı’daki bir marketin önüne bıraktım” dedi.
MAHKEME BAŞKANI: ÇELİŞKİLİ İFADE VERİYORSUN
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak ifade veren Volkan Ş’nin duruşmada ve karakolda verdiği ifadelerinin birbirini tutmaması üzerine mahkeme başkanı Volkan Ş’ye ilk verdiği ifadesindeki imzanın kendisine ait olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Volkan Ş. “Benim imzam. Karakolda katilin kim olduğunu söyle diyerek dayak yediğim için ne söylediğimi bilmiyorum” diye konuştu. 
“OĞLUM BU OLAYA KADAR 22 GÜN EVDEN ÇIKMADI”
Ölen Özkan Çakal'ın babası Mustafa Çakal da duruşmada şunları söyledi: “Ben bu şahsı hiç tanımam. Bir kere iş yerime geldi. Kasanın oraya geçti. Benim müşterilerimin evraklarının bulunduğu yere gelince oğlum, Volkan’a kızdı. Senin orada ne işin var dedi. Oğlum bu olaydan önce evden 22 gün hiç çıkmadı. Evden işe, işten eve gelirdi. Oğlum aracı kimseye vermezdi. Bana bile aracını vermedi. Bu şahıs yalan söylüyor. Oğlumu resmen aradan çıkardılar. Sanık Ahmet Y. ve Volkan Ş’den davacı ve şikayetçiyim.”
SANIK AHMET Y: ÖZKAN, BABASIYLA DEVAMLI KAVGA EDERDİ
Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ahmet Y. SEGBİS ile verdiği ifadesinde, “Özkan benim çocukluk arkadaşım. Yediğimiz, içtiğimiz birdi. Babasıyla devamlı kavga ederdi. Hiç geçinemezlerdi. Özkan sadece annesini arardı” ifadelerini kullandı.
ANNE HAVVA ÇAKAL: KEDİ ÖLÜSÜ MÜ SANDINIZ?
Mahkemede konuşan ölen Özkan Çakal'ın annesi Havva Çakal duruşmada tutuksuz yargılanan İbrahim K’nın avukatına tepki gösterdi. Anne Çakal, “Bu kedi ölüsü mü? Volkan Ş’yi hiç tanımıyorum. Bu şahıs yüzde 90 yalan söylüyor. Ben sabah namazı kılarken eve gizlice girerek oğlumun haberi olmadan aracın anahtarını alarak çıktı. Benim oğlumun cenazesini almaya gittiğimde üzerinde sadece pijaması vardı. Terliğinin tekini bile giyememiş. Bunlarla buluşmaya gitseydi üzerini giyerdi. Bunların hepsinden şikayetçiyim” dedi.
ÇAKAL'IN AVUKATI: DOĞRU SÖYLEMİYORLAR
Özkan Çakal'ın avukatı duruşmada hazır edilen tutuklu sanık Ahmet Y. ve tanık olarak dinlenen Volkan Ş. ile tutuksuz yargılanan İbrahim K’nın verdikleri ifadelerinin doğru olmadığını ve çelişkili ifadeler verdiklerini söyledi. Avukat, tutuklu sanık Ahmet Y’nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesin talep etti.
DURUŞMA EYLÜL AYINA ERTELENDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ‘Kasten Öldürme’ suçundan tutuklu olan Ahmet Y’nin tutukluluk halinin devamına, dosyadaki evrakların ve kamera görüntülerinin incelenmesine karar vererek duruşmayı 22 Eylül tarihine erteledi. 
OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya’da korkunç olay! 21 yıl sonra ikinci kez cinayet işledi Alanya’da korkunç olay! 21 yıl sonra ikinci kez cinayet işledi

Alanya'da 29 Ocak 2022 tarihinde sanayide kaportacılık yapan Özkan Çakal (24) 2 kişiyle araca bindikten sonra Tosmur Mahallesi'nde bir benzin istasyonu önüne geldiklerinde iddiaya göre, araç içerisindeki şahıslarla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi sonucu iddiaya göre, araçta bulunan şahıslardan birisi belinden çıkardığı silahla Çakal'ı göğsünden vurdu. Şahıslar daha sonra vurdukları yaralı genci Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne götürerek araçtan atıp kaçtı. Çevredekiler tarafından fark edilen genç, sağlık çalışanları tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra doktorlarına tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayın ardından Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları inceleme ve çalışmaların ardından Özkan Çakal'ı vuran şahısları tespit etti. Ekipler yaptığı operasyonla Ahmet Y. (22) ve İbrahim K’yı (23) gözaltına aldılar. Cinayeti işleyen şüpheliler sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.