MEHMET AL (ÖZEL-HABER)

İntihar ettiği sanıldı, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı! İntihar ettiği sanıldı, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı!

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık İsmet Y., Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatı ve kavga sonrası araç altında kalarak yaşamını yitiren Engin Köse'nin annesi, babası, ağabeyi, olayı yaşayan arkadaşları dinlenildi. Mahkemeye sanık İsmet Y’nin tanıkları da katıldılar.

İSMET Y: SARAY POLİS KARAKOLUNA SIĞINDIM
Mahkeme başkanı tutuklu sanık İsmet Y'den olay gününü anlatmasını istedi. İsmet Y, “Avsallar saat kulesindeki ATM önündeydim. Biz 3 kişiydik, onlar 10 kişi oldular. Kavgada benim aracın etrafını sardılar. Ben canımı kurtarmak için aracımla yanımda bulunan Önder G. ile birlikte Saray Polis Karakolu’na giderek sığındım. Ölen şahsı hiç tanımıyorum. Önce Allah’a, sonra adalete sığınıyorum” dedi.
ANNE VE BABA SANIKTAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Ölen Engin Köse'nin annesi duruşmada oğlunun ölümüne sebep olan sanık İsmet Y. ve tanıklarından davacı ve şikayetçi olduğunu söyledi. Anne Köse, “Ben yandım, onlar da yansın” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Köse de sanıktan davacı ve şikayetçi olduğunu söylemesinin ardından üzüntüsünden mahkeme salonunun dışına çıktı.
“VATANDAŞLARLA BAĞIRDIK”
Duruşmaya katılan ölen Engin Köse'nin arkadaşları olan B.Ö. ile M.Y. olay gününü şöyle anlattılar: “Biz o gün Engin’le buluşacaktık. Engin restoranda yemek yiyordu. Engin’e biz gidelim dedik. O da bize, ‘Beni bekleyin’ dedi. Biz saat kulesinin oradaki banka oturduk. İsmet Y. ve yanındaki arkadaşı Önder G. gelerek, bize, “Burası bizim” dedi. Biz de kalktık. Onlar bize sinkaflı küfür ettiler. Hatta alkollü oldukları belliydi. Sallana salana geldiler. Biz de başka banka oturmak için giderken Önder G. elinde iki adet viski şişesiyle gelerek saldırmaya kalktılar. Daha sonra Engin geldi. Kavgada Engin elinden yaralandı. Ardından Engin yere düşerek aracın altında kaldı. Aracın altında kalan Engin için halk ve vatandaşlarla birlikte bağırdık. Araç içerisinde Önder G. “Ez, geç” dedi. Araç geri ve ileri gitti. Engin arkadaşımız ağır yaralanmıştı. Hastanede hayatını kaybetti.”
“MARKETE SIĞINDIM, ALKOLLÜYDÜM”
Olay günü İsmet Y’nin yanında olan Önder G. “Evimin dibinde bağırıp çağırıyorlardı. Ben de burada durmayın gidin dedim Otelde çalışan arkadaşımı uyandırmak için motosiklete binip giderken saldırdılar. Yüzümden ve başımdan yaralandım ve markete sığındım. Alkollüydüm” diye konuştu.
“OLAYIN NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORUM”
Tanıklardan N.C. ise, “Olay günü motosikletimi İsmet'in kullandığı aracın arkasına park ettim. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı. Diğer sanık avukatı tarafından çağırılan tanık S.N. de, “Ben olay günü kavgayı ayırmak için geldim. Ölen Engin’in abisi de vardı. Yüzünden yaralanan Önder G’yi ben markete götürdüm” dedi.
TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu sanık İsmet Y'nin Engin Köse'yi öldürmek suçundan tutukluluğunun devamına, olay günü güvenlik kamerasından alınan görüntülerin bulunduğu CD’nin ulusal kriminal bünyesinde raporla düzenlenmesine ve duruşmaya gelmeyen 2 tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 15 Haziran tarihine erteledi.