MEHMET AL- (ÖZEL HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Ozan S. tutuklu bulunduğu Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Ozan S’nin avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Ozan S’nin uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönünde bilgi edindi. Emniyet güçleri hemen harekete geçti ancak Ozan S. ile ilgili somut bilgi elde edemedi. Emniyetin araştırma yaptığı sırada 21 Ekim 2020 tarihinde bir asayiş olayına karışması sonucu Ozan S’nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmada Ozan S’nin R.K adlı kadınla birlikte Cikcilli Mahallesi'ndeki bir sitede olduğu tespit edildi. Bunun üzerine belirlenen adreste yapılan aramada R.K’nin çantasında 0,16 gram eroin ele geçirildi. Evde narkotik köpeği ile devam eden arama sırasında lavabonun altındaki çöp kutusunun içerisinde 0,28 gram eroin, mutfaktaki dolabın üzerinde 14,74 gram skunk ile 1,43 gram esrar, hassas terazi ve 12 adet paketlenmiş toplam 22,55 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

KARŞILIK ALMADAN TEMİN ETMİŞ

Öte yandan, hakkında ‘uyuşturucu madde kullanmak’ suçundan işlem yapılan B.Y. de ifadesinde Ozan S’den daha önce metamfetamin satın aldığını söyledi. R.K. ise, çantasında ele geçirilen eroinin kendisine ait olduğunu, bunun dışındaki tüm uyuşturucu maddelerin Ozan S’ye ait olduğunu ileri sürdü. R.K. kendisine Ozan S’nin bir karşılık almadan metamfetamin temin ettiğini iddia etti.

HAPİS VE PARA CEZASI VERİLDİ

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan Ozan S. suçlamaları kabul etmeyerek beraatini ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan 15 yıl hapis ve 30 bin lira adli para cezasına çarptırdığı Ozan S'nin tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.