MEHMET AL-(ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz gün görülen karar duruşmasına başka suçtan Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu Osman K.SEGBİS'le katılırken, amca Murat K. ve Alman uyruklu Karl H. ile mağdur Ayfer ve Murat D. katılmazlarken,avukatları katıldı.

Edinilen bilgiye göre, Karl H. Ayfer ve Murat D. ticaret ilişkisi dolayısıyla tanıştı. Tanışmalarının ardından Karl H. Almanya'dan bulduğu müşterileri Ayfer ve Murat D’ye yönlendirerek pay almaya başladı. İddiaya göre, ticari ilişki kapsamında Karl H. çiftten 2 bin Euro alacağını istedi. Alacak nedeniyle Karl H, Murat ve Ayfer D. ile bir pastanede buluşup görüştü. Görüşmenin tehditvarisöylemlerle geçmesi üzerine Murat D. konuyu çözmek amacı ile sanık Karl H’ye mesaj attı. İddiaya göre, bu sırada Karl H. her hafta için bin Euro daha talep etti. Karl H. ayrıca  

yeni ortakları olan Murat K. ve Osman K’nın da olaya müdahil olarak barışçıl olmayan yollarla paranın tahsilatını yapacaklarını söyledi. 3 ay sonra Ayfer ve Murat D’nin 

parayı ödememesi nedeniyle Osman K, Ayfer D’yi telefonla arayarak ödeme yapılmasını istedi. İddiaya göre, Osman K. Ayfer D’ye yönelik “Biz güzel adam kaldırırız, soyadımız da buradan gelir' diyerek tehdit etti. Tehdidin ardından Osman K. ile buluşan Ayfer ve Murat D. çifti bin 500 Euro verdi. 

AYRI AYRI CEZALANDIRILDILAR

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Osman K. beraatini talep etti. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Alman uyruklu Karl H’nin Ayfer ve Murat D. çiftine yönelik ‘nitelikli tehdit’ suçundan 2 yıl,1 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme Murat ve Osman K’nın ise, çifte yönelik ‘nitelikli yağma’ suçundan 4'er yıl, 2'şer ay ayrı ayrı cezalandırılmasına karar verdi.