6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından Hatay’dan Alanya’ya gelen 7 kişilik iki aile ev kiralamak isterken dolandırıldığını iddia ederek şikâyetçi oldu. Hatay’da depreme yakalanan Ziya Ural eşi Nazlıcan Ural ve diğer akrabaları ile birlikte Alanya’da bulunan babası Yusuf Ural’ın yanına geldi. 
Alanya’da kalacak ev arayışına giren Ural çifti, sosyal medyada gördükleri bir ilandaki numarayı aradılar. İlandaki numaranın sahibi Tosmur Mahallesi’nde H.A. isimli şahıs ile irtibat kuran depremzede aile evi görüp sözleşmeye ve senetlere imza atıp depozito verdi. Ancak daha sonra H.A.’ya ulaşamayan aile, dolandırıcılık iddiası ile polise giderek H.A. hakkında şikayetçi oldu. 
ASKIDA ÇAMAŞIR, TEZGÂHTA BULAŞIK VARDI
Kira sözleşmesi ve senetlere imza atan Nazlıcan Ural, olayı şöyle anlattı: “Depremden iki gün sonra Alanya’ya geldik. Facebook’ta gördüğümüz bir kiralık ev ilanındaki numarayı aradık. Telefonda görüştüğümüz H.A. bizi hemen evin bulunduğu adrese davet etti. Evin eşyalı olduğunu ve aylık kirasının 12 bin TL olduğunu söyledi. Biz eşyalı istemediğimizi söyledik. İlandaki kiralık eve geldiğimizde evde askıda çamaşırlar, tezgahta bulaşıklar gördük. Etrafta kişisel eşyalar vardı. 
GÖSTERDİĞİ EV KENDİSİNİN OTURDUĞU EVMİŞ
Eşyaları boşaltırım deyip fiyatı 8 bin TL’ye düşürdü. Alelacele aşağıda kırtasiyeye indirip bize senet, sözleşme yaptırdı. Aylık 8 bin TL’den 12 aylık senet imzaladık. Depozito olarak da 15 bin TL istedi ancak 12 bin TL para verdik. Ondan sonra adamdan hiç ses seda çıkmadı. 
Gösterdiği ev kendi oturduğu evmiş. Herkese böyle yaptığını öğrendik. Gece saat 1’de aradı, ancak telefonu açmayıp mesaj attım. 12 TL’yi verdikten sonra geriye kalan 3 bin TL’yi de istedi. Gece yarısı gelip alayım dedi. Biz kabul etmedik. Sabah aradık, neden gece yarısı aradığını sorduk. 
“ŞİKÂYETTEN SONRA EVE HİÇ UĞRAMAMIŞ”
Bir gün tekrar sonra aradık, sarhoştu. Senetleri elinden aldık. Daha sonra ben karakola gidip şikayet ettim. Karakolda polisler konuşurken ‘Gelsinler, evde bir yıl otursunlar’ dedi. Bize uygun olmadığını söyleyip kabul etmedik. Polis de evine birkaç defa gitmiş, ancak şikâyet etmemizin ardından eve hiç uğramamış. Şuanda evde kimse yok. Sağdan soldan öğrendiğimiz kadarıyla eşi kendisini terk etmiş. 
Biz 12 bin TL’yi geri alamadık.” dedi.