MEHMET AL(ÖZEL-HABER)

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLE YARGILANACAK 

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan iddianamede 4 yaşındaki oğlu Kırıl ve 6 yaşındaki kızı Tetıana Navrtska'yı boğazlarından bıçaklayarak öldüren 38 yaşındaki baba Oleksıy altsoydan akrabayı öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve altsoydan kasten öldürmeye teşebbüs suçundan bugün ikinci defa hakim karşısına çıkacak. Cani baba, tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden mahkemeye SEGBİS vasıtasıyla katılacak.

AKIL SAĞLIĞI İÇİN ADLİ TIPA GİDECEK

4 ve 6 yaşlarındaki çocuklarını boğazlarından bıçaklayarak öldüren Ukraynalı baba Oleksıy’ın duruşma öncesi akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 21 Mayıs tarihinde sabah saat 08.30 sıralarında Saray Mahallesi, Güzelyalı Caddesi üzerindeki bir sitedeki apartman dairesinde meydana geldi. Ukraynalı kadın Yulha Navrotska’nın eşi Oleksıy cinnet getirerek çocuklarını bıçaklayarak öldürürken, bağırarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde 6 yaşındaki kız çocuk Tetıana, ile 4 yaşındaki erkek kardeşi Kırıl Navrtska'nın hayatını kaybettiklerini belirledi. Öğretim üyesi ve ekonomi üzerinde ders veren baba Oleksiy Navrtska (38) ise polis tarafından gözaltına alındı. Anne Yulha Navrotska’nın da çocuklarından sonra kendisini öldürmek isteyen eşinden kaçarak kurtulduğu öğrenildi. Baba Oleksiy Navrtska emniyette tercüman aracılıyla ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkemece kasten öldürme suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.