MEHMET AL(ÖZEL HABER)

Alanya’nın Kızılcaşehir Mahallesi'nde ağaç kesimi sırasında yüksek gerilim hattına temas etmeleriyle akıma kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin de yaralandığı davanın ikinci duruşması Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya ormanda ağaç budarken gerilim hattının üzerine düşerek hastanede yaşamlarını yitiren amca çocukları Ozan Çapuk ve Musa Can’ın babaları Ali Çapuk ile Serdar Çapuk, sanıklar Murat T. ve Hasan B.G. katılırken, diğer sanıklar Yusuf B. ile Kasım A. katılmadılar. Duruşmada Yusuf B. ve Kasım A’nın avukatları hazır bulundular.

“İŞÇİLERDEN YUSUF B. SORUMLU”

Sanıklardan tutuksuz yargılanan Murat T. duruşmada şunları söyledi: “Ben orman mühendisiyim. Isparta'da ham madde satın alma şefi olarak çalışıyorum. İlgili sahayı sanık Yusuf B'ye anahtar teslimi olarak devrettik. Şartname gereği oradaki yapılacak iş ve çalıştırılacak işçilerden Yusuf B. sorumlu. Kazayı olduktan sonra öğrendim. Olayla ilgili başka bilgim yok. Beraatimi talep ederim. Ayrıca Yusuf B. sahadaki çalışanlar için Kasım A'nın imam nikahlı eşi olarak bildiğim Necla U. ile işçilik ödemelerini gönderiyordu. Bu nedenle bu şahsın tanık olarak dinlenilmesini talep ederim” dedi.

ÖLEN MUSA CAN'IN BABASI: ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM

Müşteki olarak duruşmaya katılan Ali Çapuk, “Vefat eden şahıslardan Musa Can'ın babasıyım. Ozan'ın da amcasıyım. Olayla ilgili bilgim yoktur, şikayetçi değilim” diye konuştu. 

OZAN'IN BABASI DA KARDEŞİNE KATILDI

Yine müşteki olarak duruşmaya katılan Serdar Çapuk da, “Vefat eden Ozan'ın babasıyım. Musa'nın amcasıyım. Olayla ilgili bilgim yok. Daha önce de dilekçe verdim, şikayetçideğilim” ifadelerini kullandı. 

DURUŞMA NİSANA ERTELENDİ

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Kasım A. ve tanık olarak Necla U’nun dinlenilmesi için Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına ve duruşmanın 25 Nisan Salı günü saat 13.50'ye ertelenmesine karar verdi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ  

Olay, 12 Temmuz 2021 tarihinde saat 18.30 sıralarında Alanya’nın Kızılcaşehir Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Bölgede budama yapan kesim işçilerinin kestiği bir ağaç, yüksek gerilim hattının üzerine düştü. Ağacın düşmesiyle kopan gerilim hattı nedeniyle yangın çıktı. Ufak çapta çıkan yangına müdahale etmek isteyen orman işçisi Ozan Çapuk., M.Ç. ile Musa Can Çapuk (17) akıma kapıldılar. Durumu gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralı Ozan Çapuk., M. Ç. ve Musa Can Çapuk’u ambulansla Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavi altına alınan Musa Can Çapuk ve Ozan Çapukdoktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiler. Diğer yaralının durumumun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.