Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanığa 15 yıl hapis cezası verildi. Geçen yıl 28 Haziran’da meydana gelen olayda M.E (22) markete gitme bahanesi ile 14 yaşındaki M.T’yi motosikletine bindirip ormana götürerek cinsel istismarda bulundu. Cinsel organına dokunarak müstehcen sözler sarf eden M.E’ye engel olan çocuk, yaşadıklarını yakınlarına anlattı. Şikayet üzerine sanık Alanya 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 
KARAR DURUŞMASI 
Çocuğun psikiyatri uzmanı eşliğinde alınan beyanları, motosiklete bindirildiği andaki görgü tanıkları ve kamera kayıtlarının sunulduğu Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık son kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu yargılanan sanık M.E.’nin Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nde SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada avukatı ve mağdurun avukatları bulundu. 
SUÇU KABUL ETMEDİ
Sanık M.E., savunmasında olay tarihinde beslemekte olduğu hayvanlara süt almak için markete gittiğini, çocuğu yolda görerek yardımcı olması için yanına aldığını ve daha sonra 5 TL vererek yanından gönderdiğini söyleyerek suçlamaları kabul etmedi. M.E, “Ben bu suçu işlemiş olsam polis aradığında gitmek yerine kaçardım. Bu suçu işlemek istesem ormanın içine kadar giderdim. Neden kendimi kameraya göstereyim” diyerek beraatini istedi.
AVUKATI TAHLİYE İSTEDİ
Sanığın avukatı da “M.E’nin ısrarı söz konusu olsaydı eylemine devam edebileceği açıktır. Eylemini gerçekleştirdiği kabul edilse bile bu eylemin gönüllü vazgeçme hükümleri kapsamında kabul edilmesi gerekir” diyerek mütevekkilinin tahliyesini, mahkeme aksine kararda ise lehe hükümlerin uygulanmasını talep etti. 
İNDİRİM UYGULANMADI 
Mahkemeye sunulan iddianamede çocuğun rızasından bahsedilemeyeceği, mağdurun karşı koymaması halinde sanığın eylemlerini daha ileri boyuta taşıyacağına kuşku olmadığı belirtildi. Mahkeme heyeti, iddianamenin okunması, tarafların dinlemesinin ardından kararını verdi. Sanık M.E.’nin sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı suçundan 6 yıl hapis, çocuğa karşı cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi. Herhangi bir indirim uygulanmayarak toplam 15 yıl ceza alan sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

MEHMET AL/ ÖZEL HABER