MEHMET AL(ÖZEL-HABER)

Alanya’da bunalıma giren kişi üst geçitten atladı Alanya’da bunalıma giren kişi üst geçitten atladı

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmaya ‘Uyuşturucu’ suçundan tutuklu bulunan sanık A.B. katıldı. Mahkemede A.B’nin avukatı da hazır bulundu. Mahkeme başkanı duruşmada A.B'nin çantasında 16 parça halinde folyoya sarılı 23,23 gram metamfetamin, esrar, kokain, hassas terazi ve 18 bin TL parayla yakalandığını söyledi. 
“BEN SATMIYORUM, İÇİYORUM” 
Sanık A.B. mahkemede verdiği ifadesinde, “Motosikletimle seyir halindeyken yolda uygulama yapan bekçiler tarafından durduruldum. GBT sorgusu yaptılar. Ben daha sonra çantayı teslim ettim. Kaldığım evin dış kapsı kırık. Hırsızlık vakaları çoğaldığından çantada bulunan uyuşturucuyu yanıma aldım. Parayı kendim biriktirdim. Ablamla birlikte çalışmaya gidiyoruz. Psikolojim bozuk olduğundan ara sıra uyuşturucu kullanıyordum. Uyuşturucuyu satmıyorum” dedi.
“UYUŞTURUCUYU NERDEN, KİMDEN ALDIN?”
Mahkemede tutuklu sanık A.B’ye uyuşturucuyu nereden ve kimden aldığı da soruldu. A.B. “Uyuşturucuyu Cikcilli’de Baki denen kişiden alıyordum, soyadını bilmiyorum” diye cevap verdi.  
“BEN PARA ALMADIM, BORÇ VERDİM”
Mahkeme sanık A.B'nin H.İ’ye 600 TL karşılığında uyuşturucu sattığının söylenmesi üzerine sanık, “Bu kişiyle sosyal medyada tanıştık. Ben bu kişiye uyuşturucu vermedim. Kendisine borç para verdim. Dosyada bulunan raporları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı. 
DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme heyeti A.B’nin tutukluluğunun devamına ve eksik evraklarının tamamlanmasına karar vererek duruşmayı 13 Nisan’a erteledi.  
OLAYIN GEÇMİŞİ  
Alanya'da 30 Eylül 2022 tarihinde bekçiler tarafından şüphe üzerine durdurulan A.B’nin yapılan GBT’sinin ardından motosikletindeki çantasında çeşitli uyuşturucu maddeyle birlikte hassas terazi ve 18 bin TL para ele geçirildi. Şüpheli A.B. emniyette ifadesinin alınmasının  ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece ‘Uyuşturucu’ suçundan tutuklandı.