MEHMET AL(ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada Özkan Çakal'ı göğsünden vurarak ölümüne sebep olan tutuklu sanıklar Ahmet Y. ve İbrahim K. ‘Kasten Öldürme’ suçundan Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla avukatlarıyla birlikte bugün hakim karşısında hazır bulundurulacaklar. 

Alanya’da bebeğini balkondan atan annenin duruşması ertelendi Alanya’da bebeğini balkondan atan annenin duruşması ertelendi

OLAYIN GEÇMİŞİ
Alanya'da 29 Ocak 2022 tarihinde sanayide kaportacılık yapan Özkan Çakal (24) 2 kişiyle araca bindikten sonra Tosmur Mahallesi’nde bir benzin istasyonu önüne geldiklerinde araç içerisindeki şahıslarla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi sonucu iddiaya göre, araçta bulunan şahıslardan birisi belinden çıkardığı silahla Çakal'ı göğsünden vurdu. Şahıslar daha sonra vurdukları yaralı genci Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne götürerek araçtan atıp kaçtı. Çevredekiler tarafından fark edilen genç, sağlık çalışanları tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra doktorlarına tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayın ardından Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları inceleme ve çalışmaların ardından Özkan Çakal'ı vuran şahısları tespit etti. Ekipler şahısların adreslerine yaptığı operasyonla Ahmet Y. (22) ve İbrahim K’yı (23) gözaltına aldılar. Cinayeti işleyen şüpheliler sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.