MEHMET AL(ÖZEL-HABER)
Alanya'nın Dinek Mahallesi’nde 24 Mayıs 2021 tarihinde asker uğurlama konvoyunda çıkan kavga sonucunda Halil Yiğitbay bıçaklanarak yaşamını yitirmiş, 2 kişi yaralanmıştı. Asker uğurlama konvoyunda kavgaya karışan 15 kişi polis tarafından gözaltına alınmış, Yiğitbay'ın ölümüne sebep olduğu iddia edilen yaşı küçük S.E. (19) ve Süha T. (20) ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanmışlardı. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek 7’nci duruşmaya sanıklar S.E. ve Süha T.  tutuklu bulundukları Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS 'le katılacaklar.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Alanya'nın Dinek Mahallesi, Emniyet Kavşağı'nda 24 Mayıs 2021 tarihinde saat 21.30 sıralarında meydana gelen olayda Konaklı Mahallesi'nde butik işleten Nihat Yiğitbay (28), Halil Yiğitbay (44) ve Hasan Yiğitbay (46) kardeşler iş yerini kapatıp eve gitmek için yola çıktılar. İlçe merkezindeki evlerine seyir halinde olan Hasan Yiğitbay kullandığı hafif ticari araçla trafik ışıklarına geldiği sırada asker uğurlamaya çalışan bir grup motosikletliyle tartışmaya başladı. Aynı grup daha sonra 200 metre ileride bulunan trafik ışıklarında kavga etmeye başladı.
HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ
Yaşanan arbedede Halil Yiğitbay, Nihat Yiğitbay ve ismi henüz öğrenilemeyen 2 kişi aldığı bıçak darbesinden dolayı yaralandılar. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye götürdü. Boynundan ve kalbinden bıçak darbesi alan Halil Yiğitbay, yoğun bakım ünitesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.