MEHMET AL(ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS'le katılan sanık M.Z.H, “Ben devlet kurumunda 15 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra ticarete atıldım. Alanya'daki otellere temizlik ve gıda maddeleri satıyordum. Benim ortağım Şiar Narman'dır. Fatih Narman ve Mehmet Bahri Arıtürk. ortağımın akrabalarıdır. Cikcilli’de kasap satın aldık. Buraya daha sonra ortağım gelmeyince yakınları ve çalışanları gelmeye başladı. Kasayı kontrol etmeye başladılar. Benim örgütle bağlantım yoktur. Şu an cezaevinde yüzde 85 solunum cihazıyla yaşıyorum. Osmaniye’de 83 yaşındaki depremzede annem var” dedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin adli kontrol şartıyla veya ev hapis cezasıyla tahliyesine karar verilmesini istedi.

DURUŞMA HAZİRANA ERTELENDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ‘örgüt’ suçundan tutuklu yargılanan sanık M.Z.H’nin tutukluluk halinin devamına, olayda yaralanan Kadir ve İbrahim Ö’nün yaralanmalarına ilişkin Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nden rapor istenmesine, mahkemede adı geçen kadın S.E’nin tapuda arsa veya mülkü olup olmadığının tapu müdürlüğünden yazıyla istenmesine ve sanık M.Z.H’nin hastalığından dolayı hayati tehlikesinin olup olmadığının Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan raporla istenilmesine ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmanın 7 Haziran tarihinde görülmesine karar verdi.        

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ve Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ekipleri, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 12 Temmuz 2017 tarihinde organize suç örgütü operasyonu düzenlenmişti. Alanya merkezli yapılan operasyonda Mahmutlar ile Konaklı mahalleleri ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda 1'i kadın 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada AK-47 model uzun namlulu Kaleşnikof tüfeğin de aralarında bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmatla bilgisayar dokümanı ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 şüpheli 'silahlı suç örgütü kurmak' suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı Haklarında Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, yargılamalar sonucu 6 sanık beraat ederken, 5 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Davanın karar duruşmasında 2 tutuklu ve 5 tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı. Mahkemede ifade veren sanıklar beraatlarını talep etmişti Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Fatih Narman ve Mehmet Bahri Arıtürk'e 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', '6136 sayılı yasaya muhalefet', 'nitelikli yağma', 'tehdit', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 46'şar yıl 7'şer ay hapis ve 85 bin 200'er lira adli para cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklar C.U. 25 yıl 8 ay hapis, K.K. 8 yıl 9 ay hapis ve 69 bin 980 lira adli para cezası, R.N. 6 yıl 6 ay hapis 600 lira adli para cezası, Ş.N. 5 yıl 6 ay hapis ve 600 lira adli para cezası, M.N. de 4 yıl 7 ay hapisle cezalandırıldı.

Editör: TE Bilisim