Uyuşturucu operasyonu: 17 tutuklama Uyuşturucu operasyonu: 17 tutuklama

MEHMET AL(ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta sonu görülen duruşmaya uyuşturucu suçundan tutuklu yargılanan B.T. Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS bağlantısıyla katılırken, mahkemede avukatı hazır bulundu.
KENEVİRLERİ KEÇİ OTLATIRKEN BULMUŞ
Mahkemede uyuşturucuyu nasıl bulduğu ile ilgili soruya cevap veren tutuklu sanık B.T., 7 Ekim’de Dere Mahallesi’nde keçilerini otlatırken ormanda bulduğu 6 kök Hint kenevirini sökerek evine götürdükten sonra kuruttuğunu ve kendisinin de esrar kullandığını söyledi. B.T. daha önce verdiği ifadesinde uyuşturucuyu kahvede arkadaşlarına da dağıttığını iddia etti. İhbar üzerine evine gelen jandarma ekiplerinin yaptıkları aramada hassas terazi ve yaklaşık 1 kilo uyuşturucu madde ele geçirilmesinin ardından B.T. kenevirleri bulduğu yeri gösterdiğini söyledi. 
“HASSAS TERAZİYLE SÜT VE YOĞURT TARTIYORDUM”
Mahkeme başkanı duruşmada sanık B.T’ye evdeki hassas terazi ile ne yaptığını sordu. B.T. teraziyle süt ve peynir tarttığını söyledi.
“UYUŞTURUCUYU SATMADIM, KULLANIYORUM”
Tutuklu sanık B.T mahkemede, “Ben uyuşturucuyu satmadım. Kendim de kullanıyorum” dedi. Mahkeme başkanı da sanık B.T’ye, “Daha önce verdiğin ifadende uyuşturucuyu kahvede dağıttığını söylemişin” diye konuştu. 
TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERDİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti uyuşturucu suçundan tutuklu yargılanan B.T’nin tutukluluk halinin devamına ve eksik evraklarının tamamlanmasına karar vererek duruşmanın 12 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verdi.