MEHMET AL-ÖZEL-HABER

Alanya'da oduncu Ali Z.’den 20 ton odun isteyip üzerine 10 bin TL para alarak geri vermeyen Mitat E’nin ‘Dolandırıcılık’ suçundan yargılanmasına başlandı. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta sonu görülen ikinci duruşmaya sanık Mitat E, ‘Dolandırıcılık’ suçundan tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katılırken, dolandırılan Ali Z. duruşmada hazır bulundu.

“KIRAN KIRANA PAZARLIK YAPTI”

Duruşmada ifade veren mağdur Ali Z, 'Ben odun işi yapıyorum. Sanık sakalsızdı. Şu an sakal bırakmış ama ona benziyor. Benim yanıma geldi. Kendini muhasebeci olarak tanıttı. Turistlerin olduğu siteye 20 ton odun gerekiyormuş. Parayı odunu bırakınca ödeyecekmiş. Ayrıca turistlerden daha karlı bir para alacakmış ama farkı onda kalacakmış. Kabul ettim. Kıran kırana pazarlık yaptı. Daha sonra turistlerden dolar alacağını, kendi parasını da TL olarak baştan vermem gerektiğini söyledi. Param yoktu ama kredi kartından bir kısmını çekip tamamladım. Yaklaşık 10 bin TL para verdim. Daha sonra siteye gitti. Geri dönüp turistlerin tura gittiğini söyledi. Ben de paramı istedim. Mitat E. parayı muhasebeci ortağına verdiğini söyledi. Geri alırsam yanlış anlar dedi. Bir market müdürü arkadaşım. Ondan para alıp vereyim dedi. Markete gittik. Müdür yerinde yoktu. Bir kuyumcuda arkadaşım var. Ondan alıp vereyim dedi. Mitat E. motosikletle gidiyordu. Yolda bir yerde dönüş yaptı. Telefonla aradım, kestirmeden gidiyorum dedi. Kuyumcunun önüne gelince  telefonla aradım. Aynı kuyumcudan başka bir şube varmış. Mitat E. diğerinin önündeymiş. Ben de diğer kuyumcuya gittim ama kendisi gelmedi. Beni oyaladı. Ertesi gün de oyaladı. Telefonu sonra kapandı, bir daha konuşamadık. Kendisinden şikayetçiyim. Zararım da giderilemedi” dedi.

MAHKEMEDE “ANLATILAN ÇOK FARKLI” DEDİ

Mitat E. ise, Ali Z’nin beyanlarını kabul etmedi. Mitat E. iddianamede yazanlar ile Ali Z’nin mahkemede anlattıklarının çok farklı olduğunu ileri sürdü. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Ali Z’nin duruşmalara katılmasını kabul ederek, duruşmayı 14 Aralık 2022 tarihine erteledi.

DOSYASI KABARIK ÇIKTI

Öte yandan, Mitat E’nin çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı ortaya çıktı. 25 Aralık 2020 tarihinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler 12 ayrı dolandırıcılık olayı suçuyla aranan ve vatandaşları çeşitli vaatlerle yaklaşık 1 milyon TL dolandıran Mitat E’nin Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde olduğunu tespit etti. Yakalanarak gözaltına alınan Mitat E’nin Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapılan GBT sorgusunda 12 dolandırıcılık olayına karıştığını belirleyerek 1 yıl, 2 ay hapis cezası bulunduğunu tespit etti. Mitat E. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ÇARŞI ESNAFI YAKALAYIP KABLOYLA BAĞLAMIŞTI

7 Aralık 2021’de yaşanan olayda ise, Avsallar’daki çarşı esnafına kendisini turistlerin yaşadığı sitede görevli olarak tanıtan Mitat E. onlara yüklü malzeme satacağını söyleyerek komisyon ücreti almaya başladı. Farklı tarihlerde 7-8 kişiden para alan Mitat. E. esnafı hayali ofisinin olduğu yere götürerek ortalıktan kayboldu. Dolandırıldığını düşünen esnaf, jandarmaya giderek Mitat E. hakkında şikayetçi oldu. Birkaç gün sonra bir çarşı esnafı güvenlik kameralarını incelerken Mitat E’nin aynı bölgede olduğunu gördü. Bunun üzerine çevredeki esnaf Mitat E’yi  yakalamak için beklemeye başladı. Mitat E’nin bir esnaftan 15 bin lira aldığının fark edilmesi üzerine çarşıda kovalamaca yaşandı. Mitat E’yi yakalayan esnaf kaçmaması için de elektrik kablosuyla elleri ve ayaklarını bağladı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesinin ardından bölgeye gelen jandarma ekiplerine teslim edilen Mitat E. gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.