Alanya'da 1 Ocak-15 Ekim 2020 tarihine kadar Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yansıyan 'Kadına Fiziksel Şiddet’ suçundan toplam 1000 kişiye işlem yapıldı. Bu işlemlerden eşlerini darp eden 650 kişi Alanya Aile Mahkemesi tarafından uzaklaştırma kararı verilirken eşlerini ağır yaralayarak hastanelik eden 20 koca ise nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.
KADINA ŞİDDET EKİPLERİ 24 SAAT GÖREVDE
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 2020 yılının Mart ayında yeni kurulan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri eşlerini darp eden kocalara karşı sıkı tedbirler uygularken darp ve şiddet yaşayan kadınlara karşı sıkı önlem alıyor. 
SON OLAYIN MAĞDURU HALİME
29 Eylül Salı gecesi, Alanya Güllerpınarı Mahallesinde meydana gelen olayda Recep O. tartıştığı eşi Halime O.’u demir sopa ve cam kırıkları ile darp etti. 2 kız çocuk annesi Halime O. kanlar içinde kaldı. Komşuları tarafından emniyete haber verilmesinin ardından polis ekiplerince öfkeli koca Recep O. güçlükle sakinleştirilerek gözaltına alındı.  Dayakçı koca nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı cezaevine konulurken mağdur kadın Halime O. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından akrabaları tarafından memleketine götürülülmüştü. 
“BARIŞMAYI KABUL ETSEYDİ ÖLDÜRMEYECEKTİM”
26 Eylül 2019 tarihinde Alanya'da hakkında 'uzaklaştırma' kararı bulunan Hilmi Yılmaz, boşanma aşamasında olduğu Gülseren Yılmaz'ı Kestel Mahallesi’ndeki baba evinde 14 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. İşlenen cinayetin ardından davanın 3. duruşması 22 Eylül 2020 tarihinde Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılmıştı. Duruşmada sanık Hilmi Yılmaz, “Gülseren benimle barışmayı kabul etseydi onu öldürmeyecektim, eve götürecektim” diyerek herkesi şok etmişti. Duruşma, mahkeme heyeti tarafından tüm evrakların mahkemeye gelmeyen tanığın dinlenmesi için 17 Kasım tarihine ertelenmişti.  
EVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI NEDİR?
Evden uzaklaştırma kararı, hukuki anlamda 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesi Hakkındaki Kanun uyarınca hüküm altına alınan önleyici koruma tedbirini ifade etmektedir. Fakat önleyici tedbirler, halk dilinde ve uygulamada uzaklaştırma kararı olarak yer edinmiştirler. 
Şiddet, kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranışı ifade etmektedir. Evden uzaklaştırma kararını bu anlamda, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama ihtimali bulunan kişi veya kişilerin herhangi bir cinsiyet ve yaş ayrımı bulunmaksızın talep edilebilir. - ÖZEL HABER - MEHMET AL