Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmada, müşteki anne Cemile Koçak, baba Avni Koçak, ve taraf avukatları hazır bulundu.
Tutuklu Mesut Öztürk. (29) ise bulunduğu Alanya L Tipi Cezaevi'nden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Müşteki anne Cemile Koçak, damadından şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını talep etti. 
DAMADI ASLIHANIN BABASINA KIZIN EVE GELDİMİ
Baba Avni Koçak da olaydan sonraki gün sanığın kendisini 'Kızın eve geldimi', diye aradığını anlatarak, "Gelmediğini söyledim. Nerede diye sorduğumda ise 'Yürüyüşe gitti' diye söyledi. Oysa benim kızım çocuklarını evde bırakıp, yürüyüşe gitmeyeceğini bildiğim için bu işte bir sorun olduğunu anladım. Hatta öldüğünü ve sanığın onu gömdüğünü de tahmin etmiştim. Zira kepçesi ve elinde aleti var. Sanığın babası ve benim gayretlerim sayesinde bugüne kadar evlilikleri dayanmıştı." dedi.
Babasından şikayçi olmadığını dört dörtlük bir insan olduğunu dile getiren Baba Koçak, şikayetçi olduğu sanığın kızını gömdüğü yerin eve 8-10 km mesafede olduğunu ve bunu planlanmış olduğunu da sözlerine ekledi.
BASINDA CİNAYET HABERİNİ GÖRDÜM
Tanık Utku Sevimler ise Payallar Mahallesi'nde çalıştığı petrol istasyonuna zaman zaman kepçe ile gelip gittiğini belirtti. Birgün vardiya değişim saatinde gelerek cep telefonunun masanın üzerine bıraktığını dile getiren Sevimler, "telefonu Şarja takmadı sadece bıraktı. Ben daha sonra gittiğim için telefonu gelip aldığında orada değildim. Olaydan 3-4 gün sonra basında cinayet haberini gördüm" diye konuştu.
Sanık Mesut Öztürk'ü. ise tanıdığını ve o işyerinde bıraktığını kaydederek, "Daha sonra eşimi gömmeye gittim. Telefon üzerimden düşmesin diye götürmedim" dedi.
KARDEŞİ EVLİLİĞİNİN SORUNLU OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Maktülün kardeşi Yunus Emre Koçak ise kızkardeşinin evlendiği günden beri evliliğinin sorunlu olduğunu öne sürdü. Sanığın evlilikten doğan sorumlulklarını yerine getirmediğini söyleyen Koçak, "Çocucuklarına karşı da sorumluluğu yerine getirmiyor. Bir defa alıp sağlık ocağına götürmüşlüğü yoktur. Ayrıca 'ben onun babasının bilmemesi gereken bir sırrını biliyorum. Bu yüzden bir şey yapmıyor' diye kardeşim söylemişti. Bunları bildiğim için de beni arayıp kardeşin yürüyüşe gitti ger dönmedi dediklerinde başka bir mesele olduğunu anladım" dedi.
KAMERAYA YAKALANMAMAK İÇİN ARA YOLDAN GİTMİŞ
Eve gelip ailesiyle konuştuktan sonra jandarmaya gittiğini anlatan Koçak, daha sonra kendince kamera görüntülerini incelemeye başladığını vurguladı. Bu süre zarfında ise sanığın yanından hiç ayrılmadığını dile getiren Koçak, "Kamera görüntülerinde birşeyle çıkmadı. Ancak ben jandarma bir daha gittiğimde sanıkyan şüphelnediğimi söyledim. jandarma da soruşturmayı yürüttüklerini ve kendilerinin de şüphelerinin olduğunu ancak bir şey belli etmemem konusunda uyarıda bulundu. Daha sonra kepçenin GPS'ine bakma fikri aklıma geldi ancak bir hafta öncesinden bozuk olduğunu öğrendim. Yine kardeşimi gömdüğü yerde köyden insanların göremyeceği tek bir yer var. Taksiyle oraya gidip bırakmış. Sonra da kepçe ile kameraya yakalanmadan ara yollardan oraya çıkmış. Bunların hepsini öncesinde planlayıp öldürdüğünü düşünüyorum.Ayrıca bunları tek başına yapamaz. Birisinden yardım aldığından eminim" dedi.
TUTUKLUK HALİNE DEVAM EDİLDİ
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi ve sanık telefonun HTS kayıtları ve baz istasyon bilgilerin istenmesine karar vererek duruşmayı 18 Mart 2022'ye erteledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Alanya İlçe Jandarma Konaklı Komutanlığı'na 20 Mayıs'ta giderek karısı Aslıhan Ö'nün kaybolduğunu bildiren Mesut Ö, yapılan araştırma sonucu gözaltına alınmış, ifadesinde boğarak öldürdüğü eşini mahalle dışındaki bir arazide iş makinesiyle açtığı çukura gömdüğünü itiraf etmişti. (Mehmet AL)