MEHMET AL (ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta sonu görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan suça sürüklenen çocuk E.Ö. avukatıyla Gazipaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nce SEGBİS üzerinden hazır edildi.  Duruşmaya E.Ö’nün arkadaşı S.M. ve avukatı katıldı. S.M. 18 yaşını doldurmadığından yargılama kapalı yapıldı.

İddiaya göre olay şöyle gelişti: Mağdur A.Ç. kız arkadaşı tanık Bedia ve suça sürüklenen çocuklar S.M. ile Ö.Ç. ile tanık Rabia 13 Mart 2020’de Gazipaşa Devlet Hastanesi yakınlarında buluştular. Burada suça sürüklenen çocuk E.Ö. iddiaya göre, mağdur A.Ç'ye arkadaşlık teklif etti. A.Ç. ise E.Ö’nün arkadaşlık teklifini kabul etmedi. Ardından E.Ö. bir anlık boşluktan yararlanarak mağdur A.Ç’ye sarılarak rızası dışında dudağından öptü. A.Ç. E.Ö'ye tepki gösterip yanından ayrıldı. Aynı gün A.Ç. bu olaya tanık olan arkadaşı Bedia ile Gazipaşa’da bulunan bir kafeye gittiler. Bir müddet sonra suça sürüklenen çocuklar E.Ö. ve S.M. aynı kafeye gelerek A.Ç’nin yanına oturdular. Burada E.Ö. “Birisine bakacağım” diyerek A.Ç’nin Instagram kullanıcı adı ve hesap şifresini istedi. Tarafların kafeden ayrılmalarının ardından iddiaya göre, akşam saatlerinde A.Ç. Instagram hesabına giremediğini fark etti. 14 Mart 2020 tarihinde E.Ö. A.Ç’yi arayarak, “Hesabının şifresini ben değiştirdim. Hesabını geri almak istiyorsan S.M’nin evine gel” dedi. Bunun üzerine A.Ç. S.M’nin Korubaşı Mahallesi’ndeki evine gitti. E.Ö. şifreyi vermek için A.Ç’den eve gelmesini istedi. A.Ç. de eve girdi. Eve girilmesinin ardından E.Ö. A.Ç ile bir şey konuşacağını söyleyerek S.M’nin odasına götürdü. Bu sırada odada E.Ö. A.Ç’ye belinden sarıldı. Tanık Recep'in odaya girdiğinde E.Ö. A.Ç’ye şifresini vermesini söyledi. E.Ö. Recep'i oturma odasına gönderip ve odada bulunan masayı kapının dışarıdan açılmasını engellemek amacıyla kapının arkasına yasladı. Bu sırada S.M. de odada bulunan gardırop içerisine saklandı. E.Ö. ise mağdura sarılıp öpmeye başladı. E.Ö. “Şifreni istiyorsan beni öpeceksin. Video var elimde. Yoksa arkadaşlarına atarım” dedi ve mağdurun kıyafetlerini çıkarmadan zorla dudağından ve boynundan öpüp onu yatağa doğru attı. E.Ö. A.Ç’nin üzerine çıkıp zorla dudaklarından öptü. A.Ç. E.Ö'ye direnip elinden kurtuldu. Bu sırada A.Ç. gardırop içerisinde saklanan S.M’nin video çektiğini fark etti. A.Ç. S.M’den çektiği videoyu silmesini isterken, E.Ö. tekrar A.Ç’nin beline sarıldı. A.Ç. de evde bulunan Recep'e seslenerek yardım istedi. Recep ise kapıyı kırarak içeri girdi. A.Ç. Recep'in gözetiminde evi terk etti.

CEP TELEFONUNDA GÖRÜNTÜ BULUNDU

Olayın ardından harekete geçen emniyet güçleri S.M’nin cep telefonu incelemesinde E.Ö’nün yatak üzerinde A.Ç’ye zorla sarıldığı anı içeren çok kısa bir video görüntüsü tespit edildi. A.Ç. emniyette verdiği ifadesinde S.M'den şikayetçi olmadı.

MAHKEMEDE ÖZÜR DİLEDİ

Mahkemede konuşan suça sürüklenen çocuk E.Ö. “Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Olaydan ötürü özür diliyorum. Beraatimi talep ederim” dedi. Diğer suça sürüklenen çocuk S.M’nin avukatı da müvekkilinin beraatini istedi.

E.Ö’YE HAPİS CEZASI, S.M’YE BERAAT

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce E.Ö. ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ ‘Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Özel Hayatın Gizliliğini İhmal Etmek’ suçundan 11 yıl, 8 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. S.M’nin ise beraatine karar verildi. 

Editör: TE Bilisim