Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Hasan Yılmaz'ı kasten öldürme suçundan tutuksuz olarak yargılanan Ahmet Y. ve Rıdvan S. duruşmaya katılmadılar. Tutuklu yargılanan Fatih S. bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile mahkemeye bağlandı. Duruşmaya maktul ve sanık avukatları da katıldı.
İYİ HAL İNDİRİMİ 
Duruşmada mahkeme heyetinin okuduğu mütaalayı kabul etmediğini belirten sanık Fatih S. beraatini talep etti. Mahkeme heyeti Fatih S.’nin kasten öldürme suçunu işlediğini sabit görerek sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme cezada indirim yaparak Fatih S.’nin 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. 
TOPLAM 33 YIL 4 AY 
Yine mahkeme Fatih S’nin Ahmet Yılmaz’a öldürmeye teşebbüsten 10 yıl hapis ile cezalandırdı. Fatih S’nin duruşmalarda gözlemlenen iyi halini nazara alan mahkeme bu cezada da indirim yaparak 8 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Fatih S. toplam 33 yıl 4 ay hapis cezasına çaptırıldı. Tutuksuz yargılanan Ahmet Y. ve Rıdvan S’nin ise beraatlerine karar verildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
18 Eylül 2020 tarihinde saat 23.00 sıralarında Konaklı Mahallesi'nde meydana gelen olayda aralarında tartışma çıkan Fatih S. (33) elindeki av tüfeğiyle Hasan Yılmaz.’ın (42) üzerine doğru ateş açtı. Saçmaların hedefi olan ve göğüs bölgesinden ağır yaralanan Hasan Yılmaz, kanlar içinde yere yığıldı. O sıralarda olay yerine gelerek kardeşinin yaralandığı gören Ahmet Y. da (30) otomobilinden aldığı tabancayla Fatih S.'yi her iki bacağından yaraladı. 
Ahmet Y.'nin iş ortağı olduğu öğrenilen Rıdvan S. de (30) silahla yaralanan Fatih S.'yi sopa ile başına vurarak darp etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye götürdü. Tedaviye alınan Hasan Y. doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Fatih S. ise yaralı olarak kurtuldu. 
İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Rıdvan S. ve Ahmet Y.’yi gözaltına aldı. Rıdvan S. adli kontrol şartıyla serbest kalırken cezaevine gönderilen Ahmet Y. de 6 Kasım günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hasan Y.’ı öldüren ve olayda yaralanan Fatih S. ise tedavisinin ardından 8 Ekim günü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
MEHMET AL-ÖZEL-HABER