Alanya’da yolun karşısına geçmek isteyen yayaya otomobil çarptı Alanya’da yolun karşısına geçmek isteyen yayaya otomobil çarptı

MEHMET AL(ÖZEL-HABER)

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada avukatlar Pelin Ş. ve Ali C.A’ya karşı ‘Nitelikli Yağma’ ‘Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hüviyetini Yoksun Kılma’ suçlarından yargılanan üç şüpheli sanık Ayaz A, Neşet. A ve Okan. A bugün ikinci kez avukatlarıyla birlikte duruşmada hazır bulunacaklar.
“SUÇSUZ YERE YATIYORUM” DEMİŞTİ
Alanya 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmada tutuklu sanık Okan A. mahkeme heyetine şunları söylemişti: “Müşteki Pelin'in söylediklerini kabul etmiyorum. Suçsuz yere yatıyorum. Ailesinden, Pelin’den özür diliyorum. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ayaz ve Neşet ile tesadüfen buluştuk, kendilerini görmedim” dedi.
TÜM AVUKATLARDAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmada tutuklu sanık Ayaz A. “Bu olayda sizden ve tüm avukatlardan özür diliyorum. İş yerim 6 ay kapalı. Ben iş adamıyım. Ali C.A. ve Pelin hanıma saldırmadım” diye konuşmuştu.
“PİŞMANIM” DEMİŞTİ
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmada tutuklu sanıklardan Neşet A. ise, “Kolluk kuvvetlerinde verdiğim ifade halen geçerlidir. Restorandan tek başına çıktı. Olayın olduğu yere gittim. Pelin hanım yüzüme tükürdü. Dirsekle Ali C.A’ya vurdum, yere düştü. Hemen uzaklaştım, olay yerinden kaçtım. Benim cep telefonuna ihtiyacım yok. Herkesten özür dilerim, pişmanım” ifadelerini kullanmıştı. Duruşmada daha sonra 2 tanık dinlenmişti. Tanıklar olayla ilgisinin bulunmadıklarını, alkollü oldukları için olayı çığlık sesine koştuklarını söylemişti.
ABLASI DA ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada müşteki avukat Pelin Ş’nin ablası Emine Nevin Ş. ise, “Olay gecesi apartmanın önünde kardeşimin sesini duyarak üzerimi giyinerek aşağı indim ki kardeşimin yanında tutuklu sanıklar ve tanık olan iki kişi de vardı. Ali C.A. yaralanmış yerdeydi. Kendilerinden davacı ve şikayetçiyim” demişti.
17 AVUKAT CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
Müşteki avukat Pelin Ş. ve Ali C.A’yı savunan 17 avukat müvekkillerine karşı işlenen suçlardan dolayı sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmasını istediler.
BARO BAŞKANI ALANYA’YA GELİP AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, Alanya’da 2 avukatın saldırıya uğramasının ardından ilçeye gelerek açıklama yapmıştı. Antalya Barosu Alanya Temsilciliği’nde açıklama yapan Geçilmez’e baro yönetimi ile Alanya temsilciliğindeki avukatlar da eşlik etmişti.
‘PLANLI VE ÖRGÜTLÜ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR’
Olayın 29 Temmuz Cuma günü gerçekleştirdiğini belirten Geçilmez şunları söylemişti: “Saldırı avukat P.Ş.’nin yaşadığı apartmanın giriş kapısında tahminen 8 kişi tarafından gerçekleştirildi. Kadın meslektaşlarımıza şiddet uygulayan, kolundan çekerek zorla götürmeye çalışan saldırganlar kendilerine engel olmaya ve kadın meslektaşlarımızı kurtarmaya çalışan avukat A.C.A.’yı öldürmekle tehdit etmiş, meslektaşın başına sert bir cisimle vurup, cep telefonunu zorla alıp, etkisiz hale getirerek kadın meslektaşımızı kaçırmaya teşebbüs etmiştir. Bu esnada çevreden gürültüyü duyup gelinmesi üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı. Başına sert bir cisimle vurulan erkek meslektaşımız olay yerinde bayılmış, hastaneye götürülmüş ve başına 7 dikiş atılmıştır. Ayrıca meslektaşımızın 2 dişi kırılmıştır. Kadın meslektaşımızın kolunda morluklar mevcut. Olayın ertesi günü çeşitli kamera görüntülerinin temin edilip incelenmesi neticesinde, meslektaşlarımızı evine kadar takip edip suça konu fiilleri gerçekleştiren şahıslar tespit edildi. Saldırı planlı, örgütlü bir şekilde gerçekleşmiş, konut dokunulmazlığını ihlal, cinsel saldırı, gasp, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi pek çok suç işlenmiştir. Olaydan sonra kaçan saldırganlardan 3 kişi tutuklandı.”

Editör: TE Bilisim