Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen meclise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Mecliste konuşan Başkan Yücel, Tarihi Kentler Birliği tarafından Alanya Belediyesi'ne verilen ödüller nedeniyle, tarihi mirasların korunmasına verdikleri destek için meclis üyelerine teşekkür etti. Meclis toplantısına CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ile İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan da katıldılar. Meclise MHP Grubu’ndan Kerim Aydoğan, Adem Er, AK Parti Grubu’ndan Paulina Müftüoğlu, İYİ Parti Grubu’ndan Halit Öztürk katılmadılar. Mecliste konuşan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, "29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Cumhuriyetin kazanımlarına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Size (Adem Murat Yücel) geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Çemberin iyice daraldığını unutmadan halkımızı maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uymaya, kalabalıklardan uzak durmaya davet ediyoruz" dedi. Demirci, Yücel’e mahmuz projesinin son durumunu da sordu. 
CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI
İYİ Parti Grup Sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak da, "Cumhuriyet Bayramı yaklaşıyor. Cumhuriyeti çok önemsiyoruz. Cumhuriyet egemenliği bir kişiye ya da gruba vermeden egemenliği halka veriyor. Şimdiden Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu. 
"BU HASTALIĞI YENEBİLİRİZ"
AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş de, "Mart ayından bu yana bilimkurgu filmlerde izleyeceğimiz türden bir süreç yaşadık. Hayatımız değişti. Korkmadan, tedbirleri alarak bu hastalığı yenebiliriz. Muhittin Böcek de tedavi altında. Başkanımızın tedavi sürecinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yakından ilgilendi. İlgileri için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 
"TÜRK MİLLETİ PABUÇ BIRAKMAYACAK"
MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna,  "Böcek'e geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Azerbaycan'a destek  konusunda devletimizin tutumu dimdik sürecektir. Türk milleti bu konuda pabuç bırakmayacak. Karabağ, Azerbaycan'ın olacaktır. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" dedi. 
"KUL HAKKI ÖDENEMEYECEK BİR HAK”
Başkan Yücel ise,  "Korona virüs bölgemizin ve ülkemizin değil dünyanın bir sorunu. Dünya geneline bakınca ülke olarak pandemiyi çok iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Ben de bu süreci yaşayan biri olarak bu zorlu süreci hatırlamak bile istemiyorum. Çok zor süreçler geçirdim. Şu an tedavi gören Böcek inşallah bir an önce atamıza katılır. Kendisine geçmiş olsun diliyorum. Bu hastalık genç, yaşlı, vatan, millet tanımıyor. Bu süreci bazıları hafif, bazıları hafif yaşıyor. Allah kimseye bu süreci yaşatmasın. Bu süreçte benim yokluğumu atatmayan belediye encümenine, personele teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimizin bazıları da bu süreci yaşattı. Bilim Kurulu, ‘Bu süreci yaşayacağız’ açıklaması yaptı. Ben insanların hastalığı geçirseler bile en hafif şekilde geçirmelerini diliyorum. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyalım. Hasta olan arkadaşların toplumdan ilişkisini keselim. Bir kişinin başkasına bu hastalığı aksettirmesi binlerce kişiye bulaşmasına vesile oluyor. Kendimizde bir belirti yaşayınca en yakın sağlık kuruluşuna başvuralım. Bunun vicdan azabını yaşamayalım. Kul hakkı ödenemeyecek bir hak" diye konuştu. Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu aktaran Yücel, esnafın 'Ahilik Haftası'nı da kutladı. Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayan Yücel,  İl Milli Eğitim Müdürü olan Hüseyin Er'i de tebrik etti. 
"PROJE ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK"
Demirci'nin mahmuz projesi ile ilgili sorusuna da cevap veren Yücel, "DSİ'ye süre talebi gönderdik. Ayrıca proje üzerinde değişiklik olacak. Sizleri bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı. 
“BELEDİYE BİNASI HIZLI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”
Meclis toplantısında 2021 yatırım bütçesinin 169 milyon lira olduğunu söyleyen Demirci,  "Buna göre bütçenin yüzde 33 yatırım için kullanılacak. Belediye 2021'de hangi projelere başlayacak” diye sordu. Yücel de, "Şu anda belediye binamız hızlı şekilde devam ediyor. Kent meydanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kültür merkezini bir sonraki yıla aktaracağız" dedi. 
“KENDİ İHTİYACIMIZI KARŞILAMAK İSTİYORUZ”
Demirci bitki ihtiyacı için de 3 milyon lira harcanacağını dile getirerek, sera kurulup kurulmayacağını sordu. Yücel, "Üretken belediyecilik anlayışımız var. Pandemiyi atlatırsak kendi ihtiyacımızı karşılamak istiyoruz. Yani muz serası değil" diye cevap verdi.  
"169 MİLYON RAKAMINI FAZLA BULUYORUZ"
İYİ Parti'li Fikret Arık da, "Performans programına baktığımız zaman stratejik planları yaparken de aynı şeyleri söyledik. Şimdi de aynı noktaya geldik. Sosyal yardımlar, araç, park bakımı gibi konular var. Bu yıl pandemi nedeniyle sıkıntılar var. 120 milyon civarında bir performans hedefi hedeflenebilir. 169 milyon rakamını fazla buluyoruz. Yatırımlar konusunda çok fazla detay vermiyorsunuz" eleştirisinde bulundu.  
"BU KONUDA BONKÖR OLMANIZI İSTİYORUZ" 
Fiyat tarifesine zam yapılmadığını da belirten Arık, "Daha iyi faaliyette olan inşaat sektörü ile ilgili düzenleme oldu. Bunun için teşekkür ederiz. Fiyat konusunda pazarcı esnafının işgaliye bedeli biraz daha düşürülebilir miydi? Bu soru aklımızda kaldı. Alanya'da temizlik işleri biraz daha güçlendirilmeli. Şehir içini bırakın bazı yerlerde çöp, moloz var. Alanya'da ekonomik sorun var. Bu konuda bütçeyi artırmanızı, bu konuda bonkör olmanızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 
2021 BÜTÇESİ DE GÖRÜŞÜLDÜ
Mecliste 2021 bütçesi de görüşüldü. Belediye bütçesinin 509 milyon TL olarak açıklandığı 2021 bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Mecliste MHP'li Belediye Meclis Üyesi Kayhan Balta da, iptal edilen Mahmutlar AVM konusuna değindi. Balta, “Mahmutlar AVM konusunda sizin (Adem Murat Yücel) de çok desteğiniz oldu. Bir türlü sonuç alamadık. Belediye ve kamuoyu zarara uğradı. Bunu kamuoyunun bilmesini istiyorum” dedi. Yücel de, "Birileri yapar birileri bedel öder. Bundan sonra da bedel ödemeye devam edeceğiz gibi duruyor” diye karşılık verdi. 
ARIK’TAN BİSİKLET YOLU ELEŞTİRİSİ 
Mecliste Prestij Caddesi’ndeki bisiklet yolunun araçlar tarafından kullanılmasını eleştiren Arık da, "Prestij Yolu'nda bisiklet yolu var ama burada araçlar var. Burada kazalar oluyor. Bisiklet yolu doğru ama en azından onların korunması lazım. Araçlar oraya park ediyor. Bu konuda bir çalışma yapılmasını öneriyorum” dedi. 
“TURİSTLER MASKE KONUSUNA DİKKAT ETMİYOR”
Alanya’ya gelen turistlerin maske kullanımına ilçedeki vatandaşlar kadar dikkat etmediğini belirten Kiriş ise, “Alanya’ya gelen misafirlerimiz maske konusuna bizim kadar dikkat etmiyor. Otel lobilerine yabancı dillerde uyarı broşürleri bırakılırsa bu konuda daha dikkatli olunur. Baskı oluşturabilir” önerisinde bulundu.  
“HİZMET KONUSUNDA PARTİ OLARAK KİMSEYE ENGEL OLMADIK”
CHP’li Yılmaz Bağışlar ise,  "Dim Barajı'ndan dolayı kum, çakıl aşağı inemiyor. Mahmuz projesini T olarak sabitlememek lazım. Sonrasında geç kalmamış olalım. Bunun yanında Alanya’da yamaç paraşütü konusu tanıtım anlamında önemli ancak iniş noktasında sıkıntılı yer var. Yine öğrendiğimize göre bazı ruhsatsız olarak faaliyet gösterenler varmış. İniş noktasında yaşanabilecek bir kaza Alanya için olumsuz bir imaja neden olabilir. Hizmet konusunda parti olarak kimseye engel olmadık. Mahmutlar AVM konusunda gösterdiğiniz emeğin farkındayım. Oylamaya katılmadığım için bana yönelik Mahmutlar’da eleştiriler oldu. Sadece hukuksak olarak dikkat çekmek istedik” diye konuştu. 
“MAHMUTLAR İLE İLGİLİ KİMSEYE GÖNÜL KOYMADIM”
Yücel de, "DSİ'nin o bölgeyle ilgili projesi vardı. Yamaç paraşütü ile ilgili 2 proje yürütüyoruz. Şehrimize renk kattı. Bu konuda herkes elini taşın altına koyacaktır. Mahmutlar ile ilgili kimseye gönül koymadım. Belediye ne Yücel'in ne de imza koyan arkadaşların değil. Bu herkesin, Alanya'nın malı” ifadelerini kullandı.  
ZAVLAK, KAPLANHANI YOLUNU DİLE GETİRDİ 
Mecliste Nazmi Zavlak da  Kaplanhanı bölgesinde ölümlü kazalar yaşandığını dile getirerek burada çalışma yapılması önerisinde bulundu. Bölgede hummalı bir çalışma olduğunu belirterek, konuyla ilgili Karayolları yetkilileri ile görüşme yapılması talimatını verdi. Bir sonraki meclis toplantısı 3 Kasım Salı günü saat 14.00'te başlayacak. (Erkan Uysal)

Editör: TE Bilisim