Alanya'da acılı anne Tutlu, “Bu içkili, sarhoş adam çocuğumu ezdi. Kızımın kırılmadık kemiği kalmadı. Kendisi şuanda müzik çala çala geziyor. Ben ise akşamlara kadar ağlıyorum” dedi.

Kaza, 11 Haziran saat 03.00 sıralarında Oba Mahallesi D-400 karayolu üzerinde meydana geldi. Mersin yönüne giden ve alkollü olduğu ileri sürülen Ümit A. idaresindeki 07 NYR 15 plakalı otomobil, iddiaya göre kavşakta kırmızı ışık ihlali yapınca Ümit S. K. yönetimindeki 07 AGR 420 plakalı otomobille çarptı. Kazada 07 AGR 420 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Gülay T. hafif yaralanırken, Ceylan Tutlu (27) ise ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ambulansla ağır yaralı Tutlu’yu Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Yoğum bakım ünitesinde tedaviye alınan Tutlu doktorların tüm müdahalesine rağmen 1 gün sonra yaşamını yitirdi.  Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Ümit A.’nın 116.7 promil alkollü olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ümit A., sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest kaldı.  Diğer yandan meydana gelen ölümlü kaza ise kameralara saniye saniye yansıdı.

“Görüntüleri görünce içimiz sızladı”
 Sürücü Ümit A.’nın serbest bırakılması tepkilere neden oldu. Kazada hayatını kaybeden kızın ağabeyi Zafer Tutlu (35), “Kazada kardeşimin olduğu araçta hiçbir trafik kuralına aykırı olay yoktu. Karşıdaki araç kırmızı ışık ihlali yapıyor ve alkollü. Kaza anında üzerinde polis raporlarına göre ehliyet çıkmıyor. Şuan 35 gün oldu kardeşimi kaybedeli ve şahıs eli kolu serbest geziyor. Sosyal medyada şehir dışında paylaşımlar yapıyor. Arabasında müzik açıp yolculuk yapıyor. Biz bu konuda çok acılıyız. Biz bir an önce bu şahsın tutuklanmasını istiyoruz. Adalet yerini bulsun istiyoruz. Görüntüleri görünce içimiz sızladı. Hastaneden bilgi bize gece 1,5-2 saat sonra geldi. Hastaneye gidip kardeşimin durumunu gördüğümde resmen can çekişiyordu. Bilinci yerinde değildi. Bakamadım zaten o şekilde kendisine. Bu şahsın da alınmaması lazım,  eli kolu serbest gezmesi bizi bu konuda çok üzüyor” dedi.
“35 gündür ne gecem var, ne gündüzüm”
Yaşanan olayları anlatan anne Fatma Tutlu gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Tutlu, “Önce Allaha, sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesimi duyurun. Benim yavrumun kanı yerde kalmasın. Ben gece gündüz yatamıyorum. Ben her gün ciğerimin mezarı başına gidip, mezarı başında ağlayıp geliyorum.  Bu adam yüzde yüz suçlu. Ben kızımın öldüğü aracın içerisinde olanlardan da şikayetçiyim. Neden gelip bizi görmediler.  Savcı bana senin kızının olduğu arabada bulunanlarda da hata var demişti.  35 gündür ne gecem var, ne gündüzüm.  Allah kimsenin başına vermesin. Benim ciğerim yandı, başkalarının ciğeri yanmasın. Bu içkili, sarhoş adam çocuğumu ezdi. Kızımın kırılmadık kemiği kalmadı. Kendisi şu anda müzik çala çala geziyor. Ben ise akşamlara kadar ağlıyorum.  Eğer sizlerin de çocuğunuz varsa, ciğerine ne olduğunu biliyorsunuzdur.  Ben adalet istiyorum. Bu adamın en ağır cezayı çekmesini istiyorum. Benim çocuğum nasıl toprağın altına gömüldüyse, oda cezasını çeksin. Benim çocuğumun kanını yerde koymasın. Lütfen sesime kulak verin.  Benim ciğerim yanıyor çok acılıyım. Ceylan gelip de kapıyı çalacak diye, kapıyı bekliyorum. İnanmıyorum Ceylan’ımın öldüğüne inanmıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim