MEHMET AL (ÖZEL HABER)

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmaya tutuklu olarak yargılanan sanık A.U. Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katıldı. A.U. T.A.K. ve yanında kız arkadaşıyla Oba Mahallesi'ndeki sahilde otururken, 4 kişinin kendilerine saldırdığını ve silahla korkutmak için ateş ettiğini söyledi.

KAHVE İÇMEK İÇİN SAHİLE GİTTİLER

Duruşmada tanık olarak dinlenen müşteki M.M.A. Oba Mahallesi sahiline kahve içmek için gittiklerini, yanında arkadaşları H.A. Y.Ş.A. ve H.B. ile oturmak için bank aradıkları sırada A.U’nun “Ne bakıyorsunuz?” diye hakaret edip ardından küfürler savurduğunu iddia etti. M.M.A. A.U’nun tartışma sonrası önce bıçak çektiğini, ardından kavga sonrasında belinden çıkarttığı silahla rastgele ateş ettikten sonra H.B’yi 5 kurşunla, K.V.A’yı ise tek kurşunla yaraladığını ileri sürdü.

“KAFAMA SİLAH DAYADI”

Mahkemede müşteki olarak dinlenen Y.Ş.A. ise, verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Kavga sonrasında A.U. olay yerinde çok sayıda ateş ettikten sonra silahı başıma dayadı. Silah ya tutukluk yaptı ya da mermi bitmişti.”

“KOLLUK GÖREVLİLERİNE NEDEN HABER VERMEDİNİZ?”

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı duruşmada müştekilere kavga sonrasında neden kolluk görevlilerine haber vermediklerini ya da olayın yaşandığı bölgeden  uzaklaşmadıklarını sordu. Bunun üzerine müştekiler kullandıkları motosikletin uzakta olduğunu söyledi.

SANIKTAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde diğer müştekiler olan H.A., H.B, Y.Ş.A. ve K.V.A verdikleri ifadede tutuklu sanık A.U'dan şikayetçi olduklarını söylediler.

“MÜŞTEKİLER TEHDİT EDLİYOR”

Müştekilerin avukatı duruşmada tutuklu sanık A.U’nun yakınları tarafından müvekkillerinin tehdit edildiğini iddia etti. Müşteki avukatı A.U’nun ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İSTENECEK

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı silahlı yaralama olayının yaşandığı bölgedeki kamera görüntülerinin alınmasına, başka suçtan Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan sanık T.A.K. ile sanıkların yanındaki kadının duruşmaya hazır edilmesine ve sanık A.U’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmanın 11 Nisan 2023 tarihinde görülmesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 13 Temmuz gecesinde saat 01.15 sıralarında Oba Mahallesi, 8. Sokak ile Ahmet Tokuş Bulvarı üzerinde yaşandı. Yan bakma meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen ve 6 kişinin karıştığı kavgada A.U. tabanca ile ateş etmek suretiyle H.B ve K.V.A. isimli şahısları yaraladı. H.B’nin vücuduna 4, K.V.A’nın ise 1 kurşun isabet ederek yaralandılar. Şüpheli A.U. ise olay yerinden motosikleti ile kaçtı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler kavganın yaşandığı yerde 7 adet kovan ile 1 adet fişek ele geçirdi. Kavgada yaralanan 2 kişi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaralanan K.V.A. tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilirken, H.B. ameliyata alındı. Aynı gün saat 07.00 sıralarında Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerce şüpheli A.U. olayda kullandığı 1 adet ruhsatsız tabanca ve 10 adet fişek ile birlikte ikametinde yakalanarak gözaltına alındı. A.U. emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkemece ‘meskun mahallede ateş etmek’ ve  ‘adam yaralamak’ suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.