19 Mayıs 2013 tarihinde Alanya’nın Güllerpınarı Mahallesi ile Hacet Mahallesi arasında polis ekipleri tarafından yakalanan M.P.A.’nın üzerinden 95 gram esrar çıktı. Sedat A. sorgusunda uyuşturucu maddeyi 14 yaşındaki N.C.’den aldığı itiraf etti. Hacet Mahallesi’nde yakalanıp gözaltına alınan N.C. ifadesinde Alanya'ya Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden geldiğini ve gelirken yanında içmek amacıyla esrar getirdiğini, o esnada yanına gelen Sedat A.’nın  maddesi getirdiğini parkta oturduğu esnada M.P.A isimli şahsın yanına gelerek istemesi üzerine esrarı kendisine verdiğini söyledi.  
Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesine duruşma tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran N.C mahkemeye katılmazken avukatı hazır bulundu. İhbar yazısı içeriğinden sanığın denetim süresi içerisinde kasıtlı suç işlediği ve hükmün açıklanmasının yasal koşullarının oluştuğu için sanık hakkında daha önce kurulan hükmün açıklanmasına karar verilmesine karar verildi. 
N.C.’in sabit olan uyuşturucu madde ticareti suçundan geleceği üzerindeki olası etkileri lehine hafifletici neden kabul edilerek cezasından 1/6 oranında indirim yapılarak 1 yıl 15 gün hapis ve 400 TL adli para cezasıyla cezalandırıldı.
MEHMET AL – ÖZEL HABER