Süper Lig’in 17. haftasında Aytemiz Alanyaspor, Konyasporla karşı karşıya geldi. Ligin devre arasına 9 maçlık galibiyet hasretini bitirip girmek isteyen Konyaspor, 8. dakikada Erdon Daci’nin golüyle 1-0 öne geçti.
Alanyaspor’un beraberlik golü 35’nci dakikada geldi. Topa yükselen Caulker kafa ile geriye aşırttığı topa Cisse sert vurdu ve topu ağlara gönderdi ve durumu 1-1’e getirdi.
İkinci yarıda Alanyaspor ataklarıyla Konyaspor’a nefes aldırmadı...
Alanyaspor 90 dakika boyunca Konyaspor’a o kadar çok gol pozisyonu kaçırdı ki taraftar bile yerinde duramadı.
Tam maç bitti derken Alanyaspor  90+4’üncü dakikada serbest vuruşun ardından sol kanatta topla buluşan Fernandes topu bekletmeden kale önüne ortaladı ve topla buluşan Cisse’nin gelişine vuruşu topu ağlara yolladı ve Alanyaspor  2-1 öne geçti. Alanyaspor futbolcuları gol sevinçlerini taraftarıyla paylaştı…
Alanyaspor hiç beklenmeyecek bu golle taraftarını sevince boğdu. Bu sezon Alanyaspor’un birkaç kere 90+ larda attığı gollerden birisini de Konyaspor ağlarına gönderdi.
Bu skorun ardından Konyaspor, 15 puanla tehlike bölgesinde kalırken; Alanyaspor ise 29 puana yükselerek 6. sırada yerini aldı.
Alanyaspor ve Konyaspor arasındaki karşılaşma geçen senelerde yaşanan tatsız olaylar olmasına rağmen bu sene dosthane, güzel ve heyecanlı bir futbol sergilediler…
Her iki takımın futbolcularını ve taraftarlarını tebrik ederim…