Özellikle kilo verme süreci veya regl dönemlerinde sık karşılaşılan durumlardan biri de tatlı krizleridir. Hormonal dalgalanmalar sonucu olan kan şeker dengesizliği iştahı da etkileyebiliyor. Ayrıca bu dönemde aç kalarak daha düşük kalorili diyetler yapmak daha fazla karbonhidrat krizi yaşamanıza sebep olur.İster regl olsun, ister açlık diyetleri olsun, her iki durum da siziçikolata, bisküvi, kek, pasta, kurabiye gibi karbonhidrat tüketimine yöneltir. Bu besinleri tüketmeniz ise, daha fazla karbonhidrat eğiliminizi arttırarak daha çok karbonhidrat almanıza neden olur.
Ancak bu durumlar pek çok kişinin başına geliyor. Endişe etmeyin, tercihlerinizi doğru yaparak bu krizlerin önüne geçebilirsiniz
Tatlı krizlerini doğru yönetmek için;
1.)    Glisemik indeksi düşük besinler tercih edin.
2.)    Kuru kayısı, erik, yaban mersini gibi meyveleri ara öğününüzde herhangi bir kuruyemişle beraber tüketin.
3.)    Her öğün protein kaynağı bir besin tüketin.
4.)    Gün boyu kan şekerinin dengede kalması için güne kahvaltı ile başlayın.
5.)    En çok tatlı krizlerinin yaşandığı zamanlar ikindi ve akşam yemeğinden sonraki zamanlarda olduğu için mutlaka ara öğün yapın.
6.)    Meyvelerin üzerine tarçın ekleyin ve meyveyi tek başına tüketmek yerine yanında süt, yoğurt gibi proteinli bir besinle veya badem, fındık gibi kuruyemişlerle beraber tüketin.
7.)    Tatlı isteğinin en çok arttığı zamanlardan birinin stres olması nedeniyle stresinizi azaltmaya ve yönetmeye çalışın.
8.)    Uyku yetersizliğinde yaşanılan enerji düşüşü tatlı isteği yaşamanıza neden olabilir. Yeterli şekilde uyumanıza dikkat edin. Günde en az 6-8 saat uyumaya çalışın.