Av. Ahmet ERGÜN sayılan, sevilen neşe dolu bir insandı. Oldukça da sağlıklıydı. 2020’de dünyaya musallat olan; çok canımızı bizden alan Covid-19 onu da aramızdan aldı. Bu zamansız ayrılış hepimizi derinden üzdü. Hayat dolu bir insandı. Urfa Barosu başkanlığı yapmış DSP’den milletvekili adayı olmuş gerçek bir demokrattı. Bütün çocuklarını okutmuş, 2 iki oğlu Avukat olduğu gibi torunu da dede mesleğini seçmişti.
Alanya’ya ilk yerleştiklerinde Av. Ekrem Rüştü BEKDİKAN (ÖZSÜLLÜ) ile çok kısa bir süre ortaklık yaptı. Ortaklığın çok sürmeyeceği belli idi; Uyarma zorunluluğunu hissetmiştim. Çünkü 6 ay gibi bir süre ben de o tezgâhtan geçmiştim. Av. Mehmet Saip ERGÜN o sıralarda Hukuk Fakültesi’ni yeni bitirmişti. Babasının yanında staj yapmayı tercih etmemişti. Babasının otoriter ve disiplinli olduğundan bahisle benim yanımda staj yaptı. Ama bence babasına bu konuda haksızlık yapmıştı. 
Mehmet Saip ERGÜN, benim en başarılı stajyerimdi, zeki, çalışkan ve becerikli idi. Ama babasına haksızlık yapmıştı diyorum bu konuda; çünkü çok saygılı, efendi konuşmasını oturmasını bilen bir çocuk yetiştirmişti. Tıpkı diğer çocukları gibi. Aile terbiyesi denen şey budur işte. Keşke her aile reisi efendi, saygın ve dürüst evlatlar yetiştirebilse.
Ahmet abi benim hukuk fakültesinden değerli hocam Ahmet KILIÇOĞLU ile de yakın dost idi. Ara sıra onu misafir eder, Alanya’da sıra geceleri düzenler, fasıl heyetleri gelir müzik eşliğinde yemekler yenirdi. Eğlenceyi seven, insana değer veren adam gibi adamdı Ahmet abi.
Mehmet AĞAOĞLU, baro temsilciliğine tekrar aday olmayacağını açıklamıştı;  Avukatlar döne döne baro temsilcisi adayı arıyorlardı. Bazı toplantılar olmuş, bazılarına ben de katılmıştım. Ama kimseye bir söz vermiş değildim.
Mehmet Can KARAGÖZ’ün sünnet düğününde Ahmet ERGÜN ve ailesiyle aynı masada oturuyorduk. Nur içinde yatsın Ahmet abi seni baro temsilcisi yapalım dedi; ardından Atilla EMEK hararetle destekledi.
Ertesi gün Halime Şenli, Hayati Bora, Fatma Gürsoy’un aralarında bulunduğu 10-15 avukat büromu bastılar, aday olmam için söz alana kadar da bürodan ayrılmadılar. O tarihte Alanya tabi bir grup avukat bana karşı tavır da koydular ama neticede 3 oy farkla seçimi kazandım. Bir oy da Erdoğan Yeşildal yazıldığı için geçersiz sayılmıştı. Bu seçimin Mimarı AHMET ERGÜN’dür. Benim Antalya Barosu Alanya temsilcisi seçilmemde başrol oynayan Avukat AHMET ERGÜN’ü şükranla ve minnetle anıyorum, mekanı cennet; yıldızlar yoldaşı olsun.