Dün gerçekleşen yılın ilk tutulmasının etkisi hala üzerimizde hissedeceğiz. Sadece bu hafta değil en az 6 aydan fazla etkisi üzerimizde olacak bir tutulma yaşadık. Daha önceki yazılarımda tutulma etkisinden bahsetmiştim. Kısaca yeniden hatırlatma yapmak isterim. Tutulmalar joker kartı gibidir. Tutulma derecesine daha sonra bir gezegen tetikler ve hayatımızda kontrolümüz dışında hareketler gelişmeye başlar. Güneş tutulması olduğunda bizler eyleme geçeriz. Başlarız, bitiririz, taşırız, bırakırız gibi adımlar atarız. Örneğin, önemli bir işe girişebiliriz. Ya da evi taşıyabiliriz, boşanabiliriz, evlenebiliriz gibi etkiler yaratır. Şimdi hepimizin hayatında bir oluşum yaratacak. 

Bu haftanın bir başka önemli etkisi ise Venüs geri hareketinin bitmesi olacak. 13 Mayıs'tan beri geri harekette olan Venüs bizlerin hayatında gerek aşk, gerek parasal konularda zorladı ve  sınadı. Kiminin geçmiş aşkı geri gelirken kimi ise aşkında sorunlar yaşadı. Venüs'ün geri hareketteki amacı bizleri zorlamak değil. Pürüzleri kontrol etmek, sorunları çözmek, bitmesi gereken ilişkileri hayatımızdan çıkartılması gereken zamandır. Şimdi yeniden yapılanma ve bazı konuları yeniden değerlendirilmesi gereken sürece giriyoruz. 

Peki burçları bu hafta neler bekleyecek bir de onlara kısaca göz atalım; 

Koç burcu/yükselen koçlar; 

İletişim kurarken ve kararlar alırken kendinizi daha rahat ve emin hissedeceksiniz. Kardeşleriniz veya kuzenlerinizle aranızda ki ilişkilerin düzeleceği bir haftaya giriyorsunuz. Hala anlaşma sözleşme için uygun dönemde değilsiniz. Çünkü Merkür geri hareketi devam etmekte. Ev, aile konuların önem kazanacağı bir haftaya giriyorsun. Ayrıca ilişkilerinizde toparlanma söz konusu olabilir. 

Boğa burcu/yükselen boğalar; 

Finansal dengelerin oturması gereken zamana geldiniz. Alacak verecek meseleleri yavaşça hayatınızı kolaylaştırmaya başlayacaktır. Parasal gecikme ve engeller artık yerini kolay akışa  bırakıyor. Güven sorunlarınızı çözümlediyseniz şimdi yavaşla yeniden güven tazeleme zamanı geldi. Doğru yatırımlar için biraz daha beklemeniz gerekmektedir. Unutmayın ki merkür hala geri hareketine devam ediyor. 

İkizler burcu/yükselen ikizler;

Hayatınızda gecikme yaşadığınız ve geçmişle yüzleştiğiniz bir çok konu artık çözüme ulaşıp sizi rahatlatıyor. Finansal olarak önemli gelişmeler yaşamaya hazır olun. Ama yeni yatırım, yeni kararlardan kaçınmalısınız. Çünkü merkür hala geri hareketine devam etmekte olduğunu unutmayın. Bu hafta yeni gelişmelere hazır olmalısınız. 13 Mayıs'tan beri geçmişle yüzleşmek ve ertelenmeler sizi yordu. Artık rahatlama zamanı. 

Yengeç burcu/yükselen yengeçler; 

Mayıs ayından beri gerek içi konularınızla yüzleşmeniz gerekse kendi içinize dönmeniz sizi hayatınızda yeni başlangıçlar yapmanızı kolaylaştıracak. Bu hafta kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz. Sanki sizi saran görünmez blokajlar yavaşça üzerinizden kalkmaya başlıyor. Hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Ama kararları uygulamayı bu hafta yapmamakta fayda var. Unutmayın ki merkür hala geri harekette ve kararlarınızı erteletebilir. 

Aslan burcu/yükselen aslanlar; 

Arkadaş ve sosyal hayatınızda genişleme olacaktır. Uzun süredir hedefleriniz ve planlarınızı harekete geçirmede zorlandınız. Şimdi yeniden hedeflerinizi masaya yatırma zamanınız geldi. Yeni organizasyon ve gruplara girebilirsiniz. Finansal kazanımlarınız olarak rahatlayacağınız bir haftaya giriyorsunuz. İçsel dönüşümünüz, kendi içinizden bazı kurgularınız devam edecektir. Özellikle geçmiş konularla alakalı durumlar söz konusu olabilir. Merkür hala geri hareketinde olduğunu hatırlatırım. 

Başak burcu/yükselen başaklar; 

Kariyer hayatınızda ki tıkanıklıklar, gecikmeler ve ertelenme artık sizi rahatıcak. İşlerinizde Mayıs ayından beri ertelenme ve kısıtlama enerjisi artık üzerinizden kalkıyor. 
Yeni girişimlerden bulunabilirsiniz. Otorite figürleriyle aranızdaki meseleler çözüme kavuşuyor. Annesi ile sorunları olanlar problemlerini çözecekler. Yeni arkadaş grupları ve/veya yeni planlarınız olacaktır. Kazanç kapınız açılıyor 

Terazi burcu/yükselen teraziler; 

Ertelenmiş seyahatleriniz, sonuca ulaşamamış hukuksal konularınız yavaşça çözüme doğru yol alacaktır. Büyük düşünüp cesaret edeceğiniz olaylar gündeme gelecektir. Ama unutmayın ki merkür hala geri harekette. Bunun için biraz beklemeniz daha doğru olacak. Eğitim hayatınızla ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. iş hayatınızla ilgili önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. 

Akrep burcu/yükselen akrepler; 

Başkalarından yana desteklerde gecikmeler veya kısıtlamalar yaşamış olabilirsiniz. Şimdi bu alanda akış hızlanacaktır. Eş, ortaklık hayatınızda pozitif gelişmeler yaşanabilir. Yurtdışı, eğitim, hukulsal alanlarda önemli gelişmeler yaşayacaksınız. Bu alanda yapacağınız yeni başlangıçlar hayatınızın yolunu kolaylaştıracaktır. Online işlerde veya sosyal medyada yenilikler yaşayabilirsiniz. 

Yay burcu/yükselen yaylar; 

İkili ilişkilerde geçmiş konuları temizlediniz yada yüzleştiniz. Şimdi kararların verilmesi gereken zamandasınız. Bu hafta sizi finansal olarak destekleyecek etkiler var. Özellikle ikili ilişkiler, eş veya ortaklık konulardan yana şanslısınız. Dostunuz düşmanınızı gördünüz. Şimdi buna göre davranma zamanı. Eğer yine aynı kişilere aynı primleri verirseniz bir sonraki süreciniz daha yorucu olabilir. 

Oğlak burcu/yükselen oğlaklar;

Günlük işlerinizde gecikmeler yaşadınız. Şimdi günlük hayatınızın akışı daha kolay olacaktır. Aksayan yada geciken işler yeniden gündeme gelecektir. Bu hafta ikili ilişkiler, evlilik veya ortaklık ilişkiniz de önemli kararlar alabilirsiniz. Ama unutmayın ki merkür hala geri harekette. Yapacağınız başlangıçların uzun ömürlü olması için 20 Temmuz sonrasını beklemeniz de fayda var. 

Kova burcu/yükselen kovalar;

İş hayatınızda önemli gelişmeler bu hafta itibaren karşınıza çıkabilir. Çalışanlarınızla alakalı yenilikler yaşayabilirsiniz. Günlük rutininizdeki aksamalar devam edebilir. Çünkü merkür  hala geri hareketinde olduğunu unutmayın. Ama aşk hayatınız yada çocuklarınızla olan konularda sizi rahatlatan gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu hafta sağlığınıza dikkat etmenizde fayda var. 

Balık burcu/yükselen balıklar; 

Ev hayatınız ve aile yaşamınızda sizi sevindirecek durumlar olabilir. Bir süredir gerek eviniz gerek aile hayatınızla alakalı zorluklar, gecikmeler yaşamış olabilirsiniz. Şimdi harekete geçip dekorasyon, ev alma satma işleri gündeme gelebilir. Ama unutmayın ki merkür hala geri hareketine devam etmekte. Alım-satım işleri için biraz daha beklemenizi öneririm. Bu hafta çocukla ilgili önemli gelişme yaşayabilirsiniz. Aşk hayatınız  hareketleniyor.