Bu hafta oldukça hareketli ve önemli iki gezegensel olay yaşanacak. 
1. Merkür geri harekete başlayacak
2. Yılın ilk güneş tutulması olacak. 

Öncelikle kısaca Merkür geri hareketinden bahsetmek isterim. Merkür, iletişim, haberleşme, fikir, düşünce, akıl ve mantığı temsil ediyor. Ve bu gezegenin geri harekette olması bahsettiğim konularda aksaklıklar, gecikme veya engeller getirebiliyor. Bu dönemde yeni başlangıçlar pek önerilmez. Atılacak imzalar, alınacak eşyaları daha öncesinden bir kaç kere düşünmekte fayda var. Askıda kalan, tamamlanmamış konuları tamamlama zamanıdır. Bu dönemde yeni teknolojik ve haberleşme ürünleri almanızı pek önermiyorum. Çünkü kısa zamanda ya bozulur yada fiyatı düşebilir. 

Tutulmaları bir sonraki haftada detaylı yazacağım. Bu hafta Merkür'den bahsetmek istiyorum. 

Merkür geri hareketi 13-Temmuz-2020'ye kadar devam edecek. Bu süreçte imzalar, yeni anlaşmalar, yeni başlangıçları mümkün olduğu süreçte yapmamakta yarar var. Merkür'ün bizden istediği evimizi tekrar düzenlemek, atılacakları atmak ve yeniden organize etmek, yeniden iletişime girmek ve sorunları çözmek, tekrar düşünmek gibi davranışlar bekliyor. Ama biz aksini yapıp yeni yeni konular gündeme getirirsek o zaman onlarda aksaklıklar olacaktır. Uzun süredir konuşmayı düşündüğünüz konular varsa bu süreç onun için mükemmeldir. Aile, yuva, ev konularının tekrar değerlendirilmesi gereken bir haftadayız. 

Merkür gerilemesi burçları nasıl etkileyecek? 

Koç burcu/yükselen koçlar; 
Ev ve aile yaşamınız ile alakalı konular yeniden gündeme gelecektir. Bu süreçte aile ve ev içindeki konuları çözüme ulaştırma, temizleme zamanı. Bu dönemde ev içinde temizlik, dolap düzeni için ideal bir zamandır. Ev alma-satma için biraz beklemekte yarar var. Ayrıca ev değişimi içinde pek uygun dönem değildir. Yeniden organize ve düzen getirmek için bu haftayı değerlendirebilirsiniz. Aile içi düzeninizi yeniden yapılandırmanız gerekmektedir. Bu süreci yeni başlangıçtan ziyade tamamlanmamış konuları bitermekte fayda var. 

Boğa burcu/yükselen boğalar; 
yazışmalarda, iletişimde gecikmeler yaşanabilir. Kısa yolculuklarda gecikmeler engeller olabilir. Kardeşlerle, kuzenlerle bağlantınızı yeniden güçlendirebilirsiniz. Yeni teknolojik ürünler almak için biraz beklemekte fayda var. Önemli görüşmeleri ve konuşmaları yapabilirsiniz ama eğer yeni bir fikir ise ve bu konuda anlaşma yapacaksanız yine Temmuz'un 13'ne kadar beklemenizi öneririm. İletişim kazalarına bu hafta dikkat etmeniz gerekecektir. 

İkizler burcu/yükselen ikizler; 
Uzun zamandır alamadığınız ödemeleri alabilirsiniz. Değerler konusunu  yeniden gözden geçirme ve değerlendirme zamanınız. Güveninizi daha önceden sarsan konular yeniden gündeme gelebilir. Kendinize güven yada başkalarına güvende yeniden bazı duyguları gözden geçirmelisiniz. Araç alım-satım için uygun bir dönem değil. Eğer yeni yatırımlar yapacaksanız biraz dikkatli olmalısınız. Fazla ve gereksiz harcamalardan uzak durmanız gereken bir haftaya girdiniz. 

Yengeç burcu/yükselen yengeçler; 
Askıda bıraktığınız bir çok konu bir anda gündeminize gelebilir. Özellikle ihmal edilmiş olan konular gündeminizi epey meşgul edebilir. İmajınızı yenileme ihtiyacı duyabilirsiniz. Yeni hedefler belirlemek için çok uygun dönem olmayabilir. Merkür geri hareketi bittikten sonra hedefinizden vazgeçebilirsiniz. Bu hafta saç kesimi, saç renk değişimi, estetiksel gibi konuları çok önermiyorum. Planlarınızı yapın, ama Temmuz 13'ne kadar beklemede kalın. 

Aslan burcu/yükselen aslanlar;
 İstemediğiniz alışkanlıklardan kurtulma zamanı. Gizlide kalan konular ortaya çıkabilir. Bu hafta uykularda düzensizlik, rüyalarda işaretler olabilir. Kendi içinize dönme zamanı ve bu haftayla birlikte 13 Temmuz'a kadar gerçeklerden kaçmamakta fayda var. Geçmiş yaralarınızın iyileşiyor. Bu hafta başkalarına yardım etmeniz sizi ruhen rahatlatacaktır. Size sizden başkasının yardım etmeyeceğini bilmelisiniz. Aile konularında ki bazı sırlar ortaya çıkabilir. 

Başak burcu/yükselen başaklar; 
Uzun süreden beri görmediğiniz arkadaşlarınız veya dostlarınızla görüşebilirsiniz. Planlarınızı ve umutlarınızı yeniden  gözden geçirebilirsiniz. Yarım kalan organisazyon işlerinizi tamamlamanız gereken bir haftadasınız. Yeni gruplar ve arkadaşlar edinmek pek bu süreçte önerilmez. Uzun soluklu arkadaşlığınız olmayabilir. 13 Temmuz'a kadarki süreçte çevrenizden yardımlar ve destekler görebilirsiniz. Eğer siz bir yardım ve destek talep ettiyseniz onda bir gecikme veya engel söz konusu olabilir. 

Terazi burcu/yükselen teraziler; 
Epey zamandır neticeye ulaşmayan işleriniz artık sizden çözüm istiyor. İş ve kariyer hayatınızda yeni başlangıçlar için uygun dönem değildir. Ama tamamlanmayı bekleyen işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Daha önce başvurduğunuz işlerden haber gelebilir. Otorite figürleriyle ilgili çözülmesi veya yapılanması gereken ilişkiniz varsa bunu merkür geri harekette kesinlikle yapmalısınız. Ama yeni beklentilere girmek için biraz sabretmelisiniz. 

Akrep burcu/yükselen akrepler;
Uzun seyahatlerinizde bir takım gecikmeler ve engeller söz konusu olabilir. Eğitim hayatınız veya hukuksal işlerinizde bir çeşit aksilik veya gecikme yaşanabilir. Fakat daha önceden sonuca ulaşmasını beklediğiniz konular ise o zaman size iyi bir çözümle gelecektir. Hayata karşı bakış açınızı yeniden gözden geçirme zamanınız geldi. Bu dönemde hedeflerinizi minimumda tutmakta fayda var. geçmiş fırsatlar yeniden karşınıza gelebilir ve bu sefer bunları yerinde ve zamanında kullanacaksınız.

Yay burcu/yükselen yaylar; 
Başkalarında gelecek desteklerde gecikmeler olabilir. Eş veya ortaklık kazançlarınızda beklentilerinizi karşılamayan gelişmeler yaşanabilir. Aile veya ortaklık içindeki konuları yeniden gözden geçirme zamanı. Bazı sırların ortaya çıkması sizi derinden etkileyebilir. Fakat bu durum sizin için büyük dönüşüm olabilir. Hediye alma-verme gününüzü renklendirebilir. Hayatınızda yıkılmış bir durumu yeniden yapılandırma ve inşaa etme zamanı. 

Oğlak burcu/yükselen oğlaklar; Eş veya ortaklık ilişkilerinizde, ikili ilişkilerde uzun süredir çözemediğiniz sorunlar varsa şimdi bunları masaya yatırma zamanı. Evlenmek veya ortaklık sözleşmesi için çok uygun zaman değildir. Eski rakiplerinizle yeniden karşılıklı gelebilirsiniz. Yeni rekabetler yaratmaktan kaçınmalısınız. Sonu sizi mutlu etmeyebilir. İkili ilişkilerde çözülmesini bekleyen durumları çözmelisiniz. Yoksa bu sorunlar yada konular büyüye büyüye size gelmeye devam edecektir. 

Kova burcu/yükselen kovalar; İhmal edilmiş angarya işleri çözmek, temizlemek zamanı geldi. İş alanınızda tamamlanmamış işleri tamamlama, günlük hayatınızda ihmal ettiğiniz tüm konuları gözden geçirme ve çözüme ulaştırmanız gereken zamandasınız. İhmal edilmiş sağlık sorunlarınızı bu dönemde kontrol ettirebilirsiniz. Yeni eleman veya evcil hayvan almak için pek uygun dönem değil. Bu değişim veya yenilik için 13 Temmuz'a kadar beklemenizi öneririm. Kaybolan eşyalarınızı bu hafta kolay bulabilirsiniz. 

Balık burcu/yükselen balıklar; Eski aşklar geri gelebilir. Bu hafta aşk ve çocuklarınızla olan ilişkilerinizi yeniden canlandırma zamanıdır. Yeni hobilere başlamak ve borsa gibi kazanım alanları için uygun dönem değildir. Yeniden sosyalleşme zamanı geldi. Fakat geçmişte yaşanan konuların ortaya çıkmasıyla birlikte spekülasyonlara adınız karışabilir. Hobi ile uğraşıyorsanız bu hafta onlarla daha fazla zaman geçirmek ve tamamlamak isteyebilirsiniz. Ama yeni hobi başlangıçlarını yaparsanız yarım kalma riski olduğunu bilmelisiniz.