HEYECAN ARTTI
Sezonun  sonlarına yaklaşıldıkça zirve yarışında heyecan artmaya başladı. Ligde 22. hafta maçlarının ardından Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Galatasaray, Sivasspor, Alanyaspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş şampiyonluk iddiasını sürdürdüğü dikkat çekiyor. Ligde 1 maçı eksik lider Trabzonspor ile 7. basamaktaki Beşiktaş arasında sadece 8 puanlık fark bulunuyor. Şampiyonluk mücadelesi veren diğer takımlarda birkaç puan farklarla veya averajla sıralanıyor.
YENİ LİDER TRABZON
22. hafta oynanan maçlarının ardından yeni lider Trabzonspor oldu. Teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde 2. yarıya müthiş bir giriş yapan Bordo-mavililer, oynadığı 4 maçı da kazanmayı bildi. Karadeniz ekibi, bir maçı eksik olmasına karşın 44 puana ulaşarak liderliği Sivasspor'dan devraldı.
BAŞAKŞEHİR 2. SIRADA
Başakşehir ise zirve takibine devam etti. Haftanın sonucu merakla beklenen maçında evinde Beşiktaş'ı deviren Okan Buruk'un talebeleri, Trabzonspor'un ardından 43 puanla 2. sıraya yerleşti.
GALATASARAYDAN İYİ BAŞLANGIÇ
Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezonun 2. yarısında da daha iyi geçiren teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı ekip zirve yarışında kopmak istemiyor.
Sezonunun ilk yarısında beklentinin uzağında kalan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıya ise çok farklı bir başlangıç yaptığı dikkatleri çekti. İlk yarısını 7. sırada bitiren Galatasaray, ikinci yarıda oynadığı 5 maçta 15 puan toplayarak haftayı 42 puan ve 3. sırada tamamladı.
SİVASSPOR GERİLEDİ
Ligde Alanyaspordan sonra uzun süre liderlik koltuğunda oturan ve devreyi en yakın rakibinin 4 puan önünden lider tamamlayan Sivasspor, ikinci yarıda hüsranları oynuyor. 
İkinci yarının ilk maçında Beşiktaş'ı mağlup ederek şampiyonluktaki iddiasını ortaya koyan Rıza Çalımbay'ın oyuncuları, sonraki 4 mücadele ise galibiyet yüzü göremedi.
Söz konusu süreçte önemli sakatlık problemleri de yaşayan Sivasspor, 22. haftada deplasmanda Trabzonspor'a mağlup olarak 3 basamak birden düştü. Ve haftayı 42 puanla 4. sırada kapattı.
ALANYASPOR 5. SIRADA
Geçtiğimiz ve bu sezon oynadığı futbolla adından sıkça söz ettiren Alanyaspor ise 22. haftada evinde Gençlerbirliği'ne mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşadı. Teknik direktör Erol Bulut yönetimindeki Akdeniz temsilcisi, 39 puanla 5. sıraya geriledi.
FENERBANÇE 8 PUAN KAYBETTİ
Ligde son 3 haftada 8 puan kaybeden sarı-lacivertli takım zirve yarışında önemli yara aldığı görüldü. İkinci yarının ilk 2 maçında Gaziantep ve Başakşehir'i yenen Fenerbahçe, daha sonra Trabzonspor ve Ankaragücü'ne yenilip, Alanyaspor ile sahasında berabere kaldı. Fenerbahçe, 38 puanla haftayı 6. sırada tamamladı.
BEŞİKTAŞ 7. SIRADA
Takımın başına Alanyaspor'un eski hocası Sergen Yalçın'ı getiren Beşiktaş, üst üste 2 maç kazandıktan sonra 22. haftada Başakşehir'e mağlup oldu. Son 3 maçında 2 galibiyet alan siyah-beyazlılar, 36 puanla 7. sırada kaldı.
KRİTİK HAFTA
F.Bahçe Kadıköy'de G.Saray'ı, Beşiktaş ise Dolmabahçe'de Trabzonspor'u ağırlayacak. Haftanın sonucu merak edilen bir diğer mücadelesi ise Sivasspor ile Alanyaspor arasında oynanacak.

Editör: TE Bilisim