2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Alanya’da 202 okulda 58 bin 362 öğrenci ve 4 bin öğretmen ders başı yaptı. Ancak veliler ve kırtasiyeciler yeni öğretim yılı öncesinde oldukça dertli. Hem veliler hem de kırtasiyeciler zincir mağazalardan şikayetçi

ZİNCİR MAĞAZALAR ZAMA ZORLUYOR

Dün ‘Velilerin cebi yandı’ başlığıyla gündeme taşıdığımız kırtasiyelerin pahalı olduğu konusuna, Alanya’daki kırtasiyecilerden açıklama geldi. Kırtasiyeciler, “Zincir marketler, tüm sektörleri olduğu gibi bizim sektörü de olumsuz etkiliyor. Yüklü miktarda mal alarak ucuz ve kalitesi satıyorlar. Bizler en kaliteli firmalarla çalıştığımız için mecburen ürünleri pahalı satmak zorunda kalıyoruz. Zincir marketlerin her ürünü satmasına mutlaka çözüm bulunmalı” dediler.

VELİLER DE İSYANDA

Kırtasiye ürünleri pahalı olduğu için zincir mağazaları tercih eden veliler de ürünlerin kalitesizliğinden şikayetçi.  Aldıkları ürünlerin kısa sürede bozulduğunu ifade eden veliler, “Kırtasiyelere yaklaşamıyoruz. Her şey ateş pahası. Biz de bütçemize uygun olduğu için zincir mağazaları tercih ediyoruz. Ancak ürünler çok kalitesiz. Harcadığımız para boşuna gitti. Keşke kırtasiyeler indirime gitse de biz de bütçemizi zorlamadan kaliteli ürünler alabilsek” diye konuştular. 

Editör: TE Bilisim